Gaat je kind voor het eerst mee op schoolreisje? Wij zetten alle ins en outs voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Is een schoolreisje verplicht?
Als het schoolreisje onder het lesprogramma valt, dan is je kind verplicht om mee te gaan. Maar meestal is dit niet het geval en hoeft je kind dus niet perse mee. Voelt je kind er weinig voor? Dan moet de school je kind een alternatief programma aanbieden.
Bij de meeste scholen worden schoolreisjes betaald vanuit de vrijwillige ouderbijdrage. Dat bedrag varieert per school – van een paar tientjes tot honderden euro’s – en is gemiddeld zo’n 65 euro. Vaak zijn er niet genoeg leerkrachten voor een schoolreisje en wordt aan ouders gevraagd om als extra begeleiding mee te gaan. Heb je hier tijd voor en vind je het lastig om je kind op jonge leeftijd een dag op pad te laten gaan, dan kan het verstandig zijn om je als hulpouder op te geven. Zo help je de school en kun je mooi een extra oogje in het zeil houden.
Lees verder onder de advertentie
Waar gaat een schoolreisje naar toe?
Er zijn natuurlijk tientallen leuke activiteiten te bedenken voor een schoolreisje. Sommige scholen gaan met kinderen naar een attractiepark, anderen maken uitstapjes in de natuur, zoals een klimpark of het strand. Maar een schoolreisje kan ook heel educatief zijn: de klas gaat naar een museum en heeft niet alleen een leuke middag, maar steekt er ook nog wat van op. Op zoek naar een leerzaam museum? Wij hebben alvast de leukste musea voor kinderen op een rij gezet.
Lees verder onder de advertentie
Vervoer
De meeste scholen huren een touringcar voor een schoolreisje. Maar het is ook een optie om met de trein te gaan. In veel steden liggen de bezienswaardigheden namelijk op loopafstand van het Centraal Station. Tip: maak gebruik van de Railrunner van de NS. Hiermee kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar de hele dag onbeperkt reizen met de trein.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.