Eens iets anders dan NEMO of ’t Rijks? Duik dan eens in de wereld van fotografie. Een fotomuseum is hartstikke leuk om te bezoeken, ook voor kinderen. Wij zetten de leukste fotomusea voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
FOAM
Dit is één van de bekendste fotomusea in Nederland en je vindt ‘m aan de Keizersgracht in Amsterdam. In FOAM zijn wisselende tentoonstellingen te zien van allerlei soorten foto’s, zoals kunst-, nieuws- en modebeelden. Kinderen kunnen in het museum met een heuse safari-rugzak op speurtocht: wie is de fotograaf en hoe en waar is de foto gemaakt? Alleen door echt goed te kijken, verzamelen ze het bewijs.
Lees verder onder de advertentie
Huis Marseille
Dit museum, ook aan de Keizersgracht in Amsterdam, was het eerste fotografiemuseum in onze hoofdstad. Het is genoemd naar het zeventiende-eeuwse pand waarin het is gevestigd en beschikt over maar liefst veertien tentoonstellingsruimtes, dus fotoliefhebbers zijn hier wel even zoet. De tentoonstellingen worden vier keer per jaar gewisseld. Klik hier voor het huidige aanbod.
Wil je het werk zien van Nederlands’ bekendste fotografen, dan moet je in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn. Het museum beheert meer dan 160 archieven van historische en eigentijdse fotografen van eigen bodem, zoals Ed van der Elsken en Bertien van Manen. Er zijn daarnaast wisselende tentoonstellingen te zien en je kunt verschillende rondleidingen volgen. Dat het Nederlands Fotomuseum heel kindvriendelijk is, blijkt wel uit de vele activiteiten die ze organiseren. Zo kun je een muurschildering maken of een workshop ‘Fotograferen zonder camera’ volgen, waarbij je je eigen blauwdruk maakt die je daarna mee naar huis mag nemen.
Lees verder onder de advertentie
Fotomuseum Den Haag
Kinderen kijken de hele dag naar afbeeldingen op internet en reclameposters, maar hoe bewust zijn ze zich van de boodschap van het beeld? Dat leren ze in het Fotomuseum Den Haag. Door goed te kijken naar foto’s van kunstenaars en door zelf te fotograferen, ervaren ze dat je als fotograaf heel wat te vertellen hebt. Den Haag begon eind jaren ’50 als één van de eerste musea in Nederland met het tentoonstellen van fotografie (toen nog in het Gemeentemuseum). In 2002 is het Fotomuseum opgericht, dat in 2016 geheel is verbouwd en vernieuwd. Er zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.