Heerlijk, een hele zomer met je gezin op het strand. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw nieuwsgierige kleuter niet uit het oog verliest? Reddingsbrigade Nederland geeft tips.
Lees verder onder de advertentie
1. Herkenningspunten
Spreek voordat jullie het strandlaken uitslaan een herkenbaar punt af: een strandtent, verdwaalpaal of herkenbare kinderafbeelding. Als jullie kind de weg kwijt is, hoeft-ie alleen maar naar dat punt te lopen. Ben je met meerdere kinderen van verschillende ouders? Spreek met de ouders af wie op welk kind past of houd afwisselend een oog in het zeil.
Lees verder onder de advertentie
2. Polsbandje
Zorg ervoor dat jullie kind een polsbandje draagt met daarop de naam en telefoonnummer van jou of je partner. Laad je mobiele telefoon op voordat jullie weggaan én check of je voldoende bereik hebt. In plaats van een polsbandje kan je ook een ID-ketting kopen, ook wel bekend als SOS-naamplaatje. Hierop kun je meer informatie kwijt en ze zijn ook nog eens stoer.
Ga alleen het water in op plaatsen waar gekwalificeerde lifeguards toezicht houden. Zo is er altijd snel hulp, mocht dat nodig zijn.
4. Geen vlinderbandjes
Gebruik in zee of water met stroming geen vlinderbandjes bij je kind. Het lijkt misschien veilig, maar door de invloed van de wind, stroming en golfslag drijven kinderen juist sneller van je weg. Nog geen zwemdiploma? Ga dan altijd mee het water in en zorg dat je nooit op meer dan een armlengte afstand van je kind bent. En ga niet dieper dan zijn of haar knieën.
Lees verder onder de advertentie
5. Kind kwijt. En nu?!
Kan je je kind niet meer vinden en zie je hem ook niet bij het afgesproken herkenningspunt? Waarschuw direct de reddingsbrigade en begin met zoeken. Goed om te weten: een verdwaald kind loopt meestal met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in.
Denk je als moeder punten te scoren door je uit te sloven met de broodtrommel van je kind, word je op de vingers getikt door de juf. Het overkwam Cara. “Ik moet het van de juf gewoon bij een boterham met kaas houden.”
Laurie (37) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (6) en Otis (2). Sinds dit jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Soms staat het gewoon in de sterren geschreven: bepaalde moeders hebben een hart van goud, maar dat maakt ze soms ook net iets té lief. Ze willen alles en iedereen tevreden houden, maar vergeten daarbij zichzelf.
Amelia (30) is getrouwd met Liam (36), moeder van Mees (6) en Lucy (4). Ze vertelt over haar leven met twee jonge kinderen en hoe ze alles (meestal) draaiende houdt. Deze keer vertelt ze hoe ze zich tijdens haar zwangerschap allergisch voelde voor haar man.