Bij een scheur in je lievelingsbroek of het kapotte speelgoed van de kinderen denk je al gauw aan weggooien of iets nieuws aanschaffen. Maar waarom niet repareren? Deze redenen maken dat zeker de moeite waard.
Lees verder onder de advertentie
1. Voldaan en trots
Allereerst: repareren is leuk. Het gevoel dat je krijgt van iets zelf weten te maken en weer nieuw leven in te blazen, is het meer dan waard. Met recht kun je trots zijn op dat geschilderde kastje (plots weer hip), die grijpende speelgoedhijskraan of die fietsbel die weer rinkelt. Trots op jezelf en de kinderen trots op jou: lekker gevoel.
Lees verder onder de advertentie
2. Leerzaam
Waarom niet samen met de kinderen iets repareren? Doe dat gezellig tijdens het knutselen. Het uit elkaar halen van spullen vinden ze enorm spannend en is ook nog eens leerzaam. Zo kun je samen werken aan een oplossing en leert je kind dat je niet direct naar de winkel hoeft te rennen voor iets nieuws als iets kapot is.
Lees verder onder de advertentie
3. Gezelligheid met elkaar
Het maakt niet uit of je het vergeten bent- of nooit hebt geleerd. Er is altijd wel een buurvrouw of vriendin die goed is met naald en draad of juist iemand die van technische klusjes houdt, van wie je wat kunt leren. Tip: bij het lokale Repair Café repareer je samen kapotte spullen, krijg je direct deskundig advies, doe je heerlijke inspiratie op, terwijl je buurtbewoners ontmoet. Knuffels kun je repareren bij Repair Café Kids. Hier leren kinderen hun eigen speelgoed repareren.
Lees verder onder de advertentie
4. Budget blij
Dat kinderen best duur zijn, dat weet je inmiddels wel. Ergens nieuw leven inblazen is goed voor de portemonnee. Besparen door bijvoorbeeld speelgoed, meubels of kleding te (laten) repareren kan best wat opleveren.
Lees verder onder de advertentie
5. Goed voor het milieu
Een milieuactivist hoef je er niet voor te zijn. Maar je kunt door wat vaker wat te repareren (in plaats van weggooien), wel je steentje bijdragen aan de wereld van morgen. De afvalberg wordt zo immers kleiner. Door te repareren of te laten repareren doe je niet alleen iets goeds voor je portemonnee, maar het is nog duurzaam ook.
Lees verder onder de advertentie
Ook jij kunt repareren. Vind alles om zelf aan de slag te gaan op: repareerhet.nl of deel het op #waardeerhetrepareerhet
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.