In samenwerking met Kek Mama

Back to school shopping checklist: dit heeft je kind echt nodig (in de kast)!

29.08.2024 10:33

De zomervakantie zit er bijna op en dat betekent maar één ding: het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Tijd om je kind klaar te stomen voor de terugkeer naar de schoolbanken. Maar wat heeft je kind nou écht nodig voor een geslaagde start van het schooljaar naast een nieuwe etui of broodtrommel?

Geen zorgen, wij hebben samen met H&M dé ultieme Back to School shopping checklist voor je samengesteld:

1. De perfecte denim broek
Een goede spijkerbroek mag niet ontbreken in de kledingkast van je kindje. Dit item is perfect voor iedere schooldag en kun je eindeloos combineren met andere toffe items voor telkens een andere look. De meeste jeans voor kinderen bij H&M zijn van superzacht materiaal of bevatten zelfs stretch. Zo kan je kindje gemakkelijk over het schoolplein rondrennen en zit het de hele dag comfortabel. En er zijn verschillende modellen beschikbaar: van wide leg tot aan skinny.

2. De motiverende schooltas 
De juiste schooltas maakt een wereld van verschil. Het kan je kind zelfs extra motiveren om het nieuwe schooljaar goed van start te gaan. Een rugzak is lekker praktisch voor alle trommels, bekers en tekeningen. Hier vind je rugzakken met leuke prints, unicorn of dino vormen én met favoriete figuren zoals Marvel of Elsa. De keuze is reuze! Bespreek met je kind welke rugzak hij of zij graag mee naar school wilt. Misschien heeft de Marvel rugzak iets minder snel de voorkeur voor de ‘aesthetic mom’, maar het gaat er om dat je kind trots en met een eigen stijl op school verschijnt.

3. Laagjes, laagjes, laagjes
Hoge sokken in sneakers, een shirt of trui onder een jurkje, of een blouse met een trui: zichtbare laagjes zijn helemaal on-trend. En laat het nou ook lekker praktisch zijn voor het wisselvallige weer in Nederland. Van truien met kraagjes tot stijlvolle trenchcoats. H&M heeft genoeg items voor jouw kind om perfect te mixen en matchen. Zo heb je met een paar items al heel veel outfit-mogelijkheden.

4. Basic items met patronen
Over een eigen stijl gesproken: dit schooljaar zien we een sterke trend richting streepjes, stippen, zwart/wit combinaties, denim, leer en klassiek donkerblauw. Maar ook leer en lak is in. Deze tijdloze prints en kleuren zijn niet alleen stijlvol, maar ook ontzettend veelzijdig. Basics, zoals een trui, t-shirt, jurkje en broek, mogen natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe collectie van H&M heeft hiervoor de perfecte items. Je kind kan al deze items combineren tot een eigen look. Een subtiele lichtrode tint hier en daar zorgt voor net dat beetje extra flair. Een van onze favorietjes daarom ook: dit t-shirt met ‘kindness’.

5. Leuke accessoires & schoenen
Last but not least: accessoires en schoenen. Of je nu kiest voor een stoere pet of een leuke leer-look haarband, het maakt de outfit van je kindje net even af. Ook de keuze voor schoenen kan een leuke twist geven aan de schooloutfit van je kiddo. Ga voor een comfy sneaker voor op het schoolplein (altijd goed!) of een lakballerina voor een preppy randje.

Met deze checklist ben je goed op weg om je kindje stijlvol en goed voorbereid het nieuwe schooljaar in te sturen. En H&M is dé plek om al deze toffe Back to School items te scoren. Zo hoef je niet winkel naar winkel af te hoppen voor school weer begint, maar kun je gewoon op één plek (online of in de winkel) alle essentials scoren. Happy new school year!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met H&M.