Neemt het uitmesten van de kledingkast van je kind zeeën van tijd in beslag? Geen nood: professional organizerMartine Heeremans heeft een paar handige tips.
Lees verder onder de advertentie
Altijd lekker om een beetje grip op de chaos krijgen.
1. Plan een opruimperiode in
Minimaal één, maar het liefst twee keer per jaar. Zo maak je na de winter in de kast gemakkelijk plaats voor dat fleurige zomerspul en liggen de wollen truien (die na een paar maanden toch al te klein zijn) niet een heel seizoen stof te happen.
Lees verder onder de advertentie
2. Plank voor plank
Knalt de kast van je kind zowat uit elkaar en zie je door de bomen het bos niet meer? Scan de kleding dan plank voor plank en trek er meer dan een dag voor uit, misschien een half uurtje per dag. Hierdoor schep je een beetje rust in je hoofd. En dat kan je wel gebruiken tijdens zo’n helse klus.
Lees verder onder de advertentie
3. Stel ‘de drie vragen’
De eerste: past je kind het nog? De kans is groot dat het antwoord ‘nee’ is, dus dan hup: weg ermee. Past-ie het wel, dan vraag je jezelf af: vind ík het nog leuk? Nee? Gooi maar weg. Ja? Ga verder naar vraag drie: vindt je kind het nog leuk? Ook een belangrijke, want van een ontevreden peuter wordt niemand vrolijk. Conclusie: als je op alle vragen ‘ja’ hebt geantwoord, mag het kledingstuk terug de kast in.
Lees verder onder de advertentie
4. Genoeg is genoeg
Fijn hoor, die drie vuilniszakken met kleding, maar heeft jouw kind echt zes winterjassen en vijf paar regenlaarzen nodig? Nee, dus misschien kan je je buuf/schoonzus/collega er blij mee maken. Of verkoop de boel op een rommelmarkt. Zo verdien je er ook nog wat mee.
Lees verder onder de advertentie
5. Betrek je kind erbij
Maak van het opruimen van de kledingkast van je kind een feestje: nodig papa, oma en de buurvrouw uit, organiseer een modeshow en laat je zoon of dochter in de lolligste setjes door de kamer huppelen. Ondertussen bepaal jij of het item weg kan of mag blijven.
Lees verder onder de advertentie
6. Hulaaloop
Superhandig: Hulaaloop is een abonnement op duurzame kinderkleding tot en met maat 92, waarbij je de kleding steeds kunt inwisselen voor een maat groter. En alles wordt ook nog gewoon aan huis bezorgd. Meer info? Bekijk de website.
Een kinderwens hebben is een verlangen dat diep van binnen kan branden. Maar wat als jouw wens zó groot is, dat je een grens overschrijdt? Anna (28) deelt haar verhaal over een beslissing die haar leven voorgoed veranderde – en waar ze nog steeds mee worstelt.
Rekeningen na een avondje uit: de ene wil om en om betalen, de ander liever splitten. Hoe dan ook, het kan toch lastige situaties opleveren. Zo ook voor Felicia en haar vriend, die opdraaiden voor de rekening van hun vrienden.
Onverwacht een brief krijgen van Jeugdzorg, dat ze een melding hebben gekregen van mishandeling en bij je langs willen komen. De schrik van elke ouder. Het overkwam Chantal.