Je haar verven tijdens je zwangerschap. Is dat eigenlijk wel veilig? Kan haarverf kwaad voor je baby? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Tijdens het kleuren van je haar, komen de verfstoffen via je bloedbaan bij je baby terecht. Dat gebeurt via het contact met je hoofdhuid of omdat je ze inademt. Of dit schadelijk is voor je kind, is niet bewezen. De hoeveelheden zijn in principe zo laag, dat de kans heel erg klein is. Toch kun je als je zwanger bent beter het zekere voor het onzekere nemen en alleen veilige producten gebruiken om je haar te verven.
Haar verven tijdens je zwangerschap: zo kan het wel
Wil je je haar verven tijdens je zwangerschap, dan kun je het beste kiezen voor een natuurlijke haarverf. Die bevat geen peroxide, ammoniak of het kankerverwekkende PPD (phenylenediamine) of henna. Op die manier bescherm je niet alleen je baby, het is ook nog eens beter voor jouw hoofdhuid – zeker tijdens de zwangerschap. In die negen maanden is je huid namelijk een stuk gevoeliger en bovendien verandert je haarstructuur.
Als je je haar niet bij de kapper laat verven maar zelf aan de slag gaat, ga dan goed na welke stoffen in het product zitten dat je koopt. Zorg er ook voor dat je handschoenen draagt, dat de ruimte goed geventileerd wordt en dat je je de verf snel weer uit je haar spoelt.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.