Dit zijn 12 mamahacks die je leven (veel!) gemakkelijker maken

20.09.2024 06:00
vriendinnen moederschap Beeld: Getty Images

Als mama wil je dat alles soepel verloopt, maar met kinderen in huis is dat vaak een uitdaging. Daarom hebben wij een paar slimme hacks voor je verzameld die het leven net iets makkelijker maken. Ook al is het niet altijd perfect, deze tips kunnen je echt helpen.

Moeder zijn kan soms erg chaotisch en hectisch zijn. Maar geen zorgen, want hier zijn 12 slimme hacks die je leven net iets soepeler maken. Of je nu zoekt naar manieren om de rommel te temmen, je kleintjes bezig te houden of simpelweg tijd te besparen, deze hacks zijn er om je te helpen. 

Kleding te klein? Makkelijk geregeld!

In plaats van telkens naar de zolder te lopen, kan er een doos in de kledingkast staan voor alles wat te klein is geworden. Zodra de doos vol is, kan die naar de kringloop, een vriendin of de zolder. Schrijf direct de maat erop, dat scheelt later weer uitzoekwerk.

Lees ook – Karmapunten verdienen? Stem op Kek Mama voor de website van het jaar-award!

Wissel truc

Peuters verliezen snel interesse in speelgoed. Door eens in de paar weken het speelgoed om te wisselen – een deel opbergen, een deel laten liggen – blijft het spannend. Wanneer het ene deel weer tevoorschijn komt, lijkt het voor hen als nieuw.

Noodgevallen-tas voor in de auto

Zet een tasje in de auto met luiers, een speen, billendoekjes en reservekleding. Wanneer er onderweg een kleine crisis opduikt, is alles binnen handbereik. Deze tas gaat regelmatig als ware redder in nood dienen.

Entertainment voor onderweg 

Een tasje met een leesboekje, kleurboekje en een gezonde snack in de auto voorkomt verveling. Of het nu tijdens een ritje of een etentje is, met dit tasje is het probleem snel opgelost.

Helpende handjes

Kleine kinderen vinden het heerlijk om te helpen: maak daar gebruik van! Laat je kind zelf zijn bord afruimen na het eten, speelgoed opruimen, troep in de prullenbak doen of bekers naar de keuken brengen. Scheelt jou weer werk en het is een investering in de toekomst, want: jong geleerd is oud gedaan!

Pleisters altijd bij de hand

Een paar pleisters in de portemonnee kan een kleine valpartij direct oplossen. Handig voor de kids, maar ook voor mama’s die blaren oplopen tijdens een wandeling. Altijd voorbereid.

Tape over stopcontacten

Logeren je in een niet-kindvriendelijke omgeving? Plak pleisters of ducttape over de stopcontacten. Veiligheid hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Zet outfits klaar in aparte zakken

Houd het ochtendritueel simpel door outfits alvast klaar te leggen in aparte zakken of opbergzakjes per dag. Iedere ochtend kan een kind zelf een zakje pakken zonder dat je de hele kledingkast door moet zoeken. Superhandig voor drukke ochtenden.

Scheerschuim voor vieze vlekken

Heb je een hardnekkige vlek in de kleding van de kinderen? Scheerschuim werkt verrassend goed om vlekken, zoals voedsel of verf, eruit te krijgen. Wrijf een beetje schuim op de vlek, laat het intrekken en was het daarna uit.

Zelfgemaakte ijsblokjes met fruit of kruiden

Maak ijsblokjes met stukjes fruit of kruiden voor een extra smaakje in water of sap. Dit maakt het drinken gezonder en aantrekkelijker voor de kleintjes.

Klein waszakje voor knuffels in de wasmachine

Zijn die knuffels na veel avonturen vies geworden? Stop ze in een waszakje (of kussensloop) en laat ze meedraaien in de wasmachine. Ze komen er schoon en fris uit zonder beschadigd te raken. Perfect voor die knuffel die overal mee naartoe moet.

Snelle maaltijden, blije gezichten

Maak een weekmenu en doe op zondag alvast wat voorbereidingen. Snijd groenten, marineer vlees, of kook rijst/pasta vooruit. Bewaar alles in bakjes in de koelkast. Zo heb je doordeweeks snelle, gezonde maaltijden klaar zonder stress

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.