De baby Birkin: het trendy, dure tasje voor celebkids

22.09.2024 09:00
Bron: W Magazine

We wisten dat celebrity’s zo af en toe gek doen met hun geld. Van privéjets tot goudkleurige tandartsbezoeken, maar nu zetten ze echt een nieuwe standaard met Birkin tassen voor hun kinderen. En ja, ze kopen het voor een bedrag waardoor je spontaan zou gaan hyperventileren.

Kylie Jenner, Kim Kardashian en Cardi B—de grootste namen in celeb-land hebben dit tasje al voor hun kids ingeslagen. Zo zagen we dat Kylie haar dochter Stormi met een Birkin tas liet rondlopen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Social media ging natuurlijk los, met talloze filmpjes waarin mensen zich afvroegen of Stormi überhaupt besefte dat ze een tasje van tienduizenden euro’s bij zich had. Want ja, waarom zou je een normale rugtas dragen naar de peuterschool als je ook een Birkin kan hebben van enkele tienduizenden euro’s? 

@stormstorm_kj

Stormi Webster’s first Hermès bag 🥺💗

♬ sonido original – 𝒮𝓉ℴ𝓇𝓂𝒶𝓁ℴ♡

Maar hoe duur is de baby Birkin dan?

Nou, bereid je voor, want met deze prijs kan je gemakkelijk een auto kopen in plaats van een tas voor je kind. Een Birkin kan zomaar rond de €20.000 kosten. Voor een tasje waarin hooguit een luier, een speen en een half opgegeten Liga koekje passen. Maar hé, de echte fashionista kleintjes hebben dit natuurlijk gewoon nodig. Want stel je voor: een Insta-foto zonder Birkin? Dat kan toch echt niet.

Lees ook – Nina: ‘Ik vermoed dat mijn 11-jarige dochter geld van me steelt’

Celeb-kids en hun tassenproblemen

Je vraagt je af: hoe groot is de kans dat deze mini’s zelf ook echt weten wat ze dragen? Kleine Stormi, North en Kulture weten vast niet dat ze letterlijk een tas om hun schouder hebben die de spaarrekening van de meeste mensen in één klap leeg zou trekken. Maar ach, als mama er gelukkig van wordt, is dat natuurlijk wat telt. Want wie wil er nu niet als driejarige al een mini-fashion-icoon zijn?

Emily in Paris kon het ook niet laten

Zelfs in onze favoriete Netflix-serie Emily in Paris kwam het beroemde tasje aan bod. Want ja, als je ergens een statement mee kan maken, dan is het wel met een Birkin. Emily kwam met het idee om een baby en een Birkin tas te gebruiken in een parfumcampagne om een nieuw geurtje te promoten van Maison Lavaux.

Het perfecte kraamcadeau

Dus, alle vrouwen van Nederland: mocht je nog op zoek zijn naar een origineel kraamcadeau voor je zus, nicht of vriendin en heb je toevallig een goedgevulde bankrekening? Of misschien ben je wel op zoek naar een verjaardagscadeau voor je eigen kleine fashionista. Want waarom zou je dochtertje tevreden zijn met een schattige teddybeer als ze een handtas kan hebben die meer kost dan een keukenrenovatie.

En voor de meeste van ons – die niet per se klaar zijn om de halve hypotheek aan een mini-handtas uit te geven – is een speen, knuffelbeer of een praktisch luiertasje voor €29,99 ook prima. En eerlijk: daar past tenminste wél alles in! 😉

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.