Natuurlijk is een commode handig om al die te schattige kleertjes in op te bergen, maar wat moet er eigenlijk nog meer in? Wij hebben de musthaves voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je alles bij de hand hebt als de nood hoog is. Want geloof ons: op zoek moeten naar de billendoekjes bij een spuitluier-volgekakte romper-situatie is geen feest.
Lees verder onder de advertentie
1. Luiers
Luiers, natuurlijk dé must-have voor in de lades! Zorg dat je er genoeg van hebt liggen en zelfs ook al een kleine voorraad in een grotere maat. Je komt er namelijk maar op één manier achter dat je (niet zo) kleine eigenlijk alweer een maatje groter moet.
Lees verder onder de advertentie
2. Billendoekjes
In de wereld van babyverzorging mogen we de billendoekjes niet over het hoofd zien. Voor een frisse reset raden we aan om ongeparfumeerde babydoekjes te gebruiken. Dit kan huidirritatie op de billetjes voorkomen. De huid van kinderen en baby’s zijn namelijk veel gevoeliger en kwetsbaarder dan die van een volwassenen.
3. Luierzakken of Luieremmer
Luierzakken of een luieremmer. Sluit de deksel, en voilà, de geur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Op of naast de commode, zorg ervoor dat de emmer binnen handbereik. Hierdoor zorg je dat je niet van de kleine weg hoeft te lopen tijdens het verschonen.
Lees verder onder de advertentie
4. Billenzalf of crème
Billenzalf of crème is een absolute musthave. Zeker als de tandjes doorkomen. Probeer ook hier ongeparfumeerde zalfjes te gebruiken.
5. Kleding
De commode is niet alleen de plek om luiers te verschonen, maar ook om de spruiten aan te kleden. Om de kleintjes niet alleen te laten liggen op de commode, kan je ook je kleding in de commode leggen binnen handbereik. Hierdoor krijgen ze niet de mogelijkheid om weg te rollen als je hun outfit pakt.
6. Hydrofiele Doeken
Hydrofiele doeken, je kan er geen genoeg van hebben. Of het nu gaat om afdrogen na het bad, het gebruik als spuugdoekje of iets anders, zorg dat je ze op een plek legt waar van je niet kan vergeten waar ze liggen.
Lees verder onder de advertentie
7. Babyverzorgingsproducten
Babyshampoo, babyzeep en babyolie, dé weg naar een zacht babyhuidje. Voor in en na het badje en voor de dagelijkse verzorging kan het allemaal bij elkaar in die ene la. En laten we eerlijk zijn, wie kan er weerstaan aan de heerlijke geur van een schone baby?
8. Borstel en Kam
Haarverzorging is ook een onderdeel van de dagelijkse routine dus een zachte borstel en kam is belangrijk om te hebben. Niet iedereen wordt met een flinke kuif geboren, maar altijd handig om te hebben.
Lees verder onder de advertentie
9. Nagelschaartje of vijl
Babynageltjes knippen is een kunst op zich en je zal het vaak moeten doen. Babynagels groeien sneller dan snel. Zorg altijd voor een speciaal schaartje of vijl voor baby’s. Houd ze goed kort zodat ze zichzelf of jou (au!) per ongeluk pijn doen. Let op: niet te kort. Verzorg de kleine nageltjes goed en houd ze kort zodat ze zichzelf niet per ongeluk pijn kunnen gaan doen (let op, knip ze niet te kort dat het pijn gaat doen).
10. Thermometer
De eerste dagen meet je de temperatuur van je kindje bij iedere verschoning. Een digitale thermometer is daardoor een essential voor in de commode. Door regelmatig de temperatuur van je baby te meten kun je ondertemperatuur of koorts op tijd herkennen.
Lees verder onder de advertentie
11. Speentjes en Speenketting
(fop)Speentjes en een speenketting een geruststellend ritueel voor zowel baby als ouder. Fopspenen kalmeren je baby en biedt troost als je kindje verdrietig is. Daarnaast helpt een fopspeen ook de zuigbehoefte naast borstvoeding en flesvoeding op te lossen.
12. Speeltjes
Het klinkt misschien raar, maar leg een paar speeltjes paraat. Dit kan helpen de kleine af te leiden tijdens het verschonen van de luiers. Hierdoor liggen ze stiller of trappen ze minder rond omdat hun focus op iets anders ligt.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.