Omgaan met emoties is geen makkie voor onze kleintjes. Aan ons de taak ons kroost hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Een leerzame én leuke manier om dit te doen, is samen met je kind naar de nieuwe film Inside Out 2 te gaan, en wel hierom.
Lees verder onder de advertentie
Over Inside Out
Inside Out 2, het vervolg op de film Inside Out jaren geleden al uitkwam, gaat over Riley, die is gegroeid tot puber. Waar ze als kind alleen te maken kreeg met de basisemoties blijdschap, verdriet, woede, angst en afkeer, zijn er in haar ontwikkeling tot puber een aantal complexe emoties bij gekomen. Namelijk onzekerheid, verlegenheid, jaloezie en verveling.
Lees verder onder de advertentie
Stoere middelbare scholieren
In de film zien we Riley die op ijshockeykamp gaat, graag onderdeel wil zijn van het ijshockeyteam en bij de ‘stoere middelbare scholieren’ wil horen. Dit brengt natuurlijk een hoop keuzes en onzekerheid met zich mee. Zoveel dat je jezelf als puber een beetje kunt verliezen. In de film zie je hoe Riley omgaat met alle veranderingen en welke gevolgen dit heeft voor Riley en haar emoties.
In Inside Out 2 komen allerlei thema’s aan bod zoals zelfvertrouwen, presteren, omgaan met faalangst, vriendschap, familiebanden, identiteitsvorming, groepsdruk, mentale gezondheid, toekomstplannen, hobby’s en passies, en lichamelijke veranderingen.
Lees verder onder de advertentie
Het belangrijkste is dat Inside Out 2 kinderen laat zien dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ze leren hun emoties te erkennen en te begrijpen, zelfs de vervelende zoals verdriet en woede, en nieuwe emoties zoals onzekerheid en verlegenheid. De film laat zien hoe emoties samenwerken en dat iedereen wel eens onzeker, jaloers of verlegen is. Deze ‘emotie-les’ wordt op een speelse en leuke manier verteld, zodat kinderen zich begrepen voelen en leren dat ze niet alleen zijn in hun gevoelens.
Ook wij als volwassenen kunnen onszelf erin vinden
Inside Out 2 is niet alleen een hit voor kinderen; ook wij als ouders vinden onszelf erin terug. Onzekerheid, verlegenheid, en jaloezie zijn niet alleen kinderkwesties – en dat kan soms een eye-opener zijn. Juist daarom maakt het de film zo bijzonder.
Lees verder onder de advertentie
Deze aanrader is perfect voor zowel jong als oud en nu te zien in de bioscoop – een ideaal uitje voor de zomervakantie. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.