Omgaan met emoties is geen makkie voor onze kleintjes. Aan ons de taak ons kroost hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Een leerzame én leuke manier om dit te doen, is samen met je kind naar de nieuwe film Inside Out 2 te gaan, en wel hierom.
Lees verder onder de advertentie
Over Inside Out
Inside Out 2, het vervolg op de film Inside Out jaren geleden al uitkwam, gaat over Riley, die is gegroeid tot puber. Waar ze als kind alleen te maken kreeg met de basisemoties blijdschap, verdriet, woede, angst en afkeer, zijn er in haar ontwikkeling tot puber een aantal complexe emoties bij gekomen. Namelijk onzekerheid, verlegenheid, jaloezie en verveling.
Lees verder onder de advertentie
Stoere middelbare scholieren
In de film zien we Riley die op ijshockeykamp gaat, graag onderdeel wil zijn van het ijshockeyteam en bij de ‘stoere middelbare scholieren’ wil horen. Dit brengt natuurlijk een hoop keuzes en onzekerheid met zich mee. Zoveel dat je jezelf als puber een beetje kunt verliezen. In de film zie je hoe Riley omgaat met alle veranderingen en welke gevolgen dit heeft voor Riley en haar emoties.
In Inside Out 2 komen allerlei thema’s aan bod zoals zelfvertrouwen, presteren, omgaan met faalangst, vriendschap, familiebanden, identiteitsvorming, groepsdruk, mentale gezondheid, toekomstplannen, hobby’s en passies, en lichamelijke veranderingen.
Lees verder onder de advertentie
Het belangrijkste is dat Inside Out 2 kinderen laat zien dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ze leren hun emoties te erkennen en te begrijpen, zelfs de vervelende zoals verdriet en woede, en nieuwe emoties zoals onzekerheid en verlegenheid. De film laat zien hoe emoties samenwerken en dat iedereen wel eens onzeker, jaloers of verlegen is. Deze ‘emotie-les’ wordt op een speelse en leuke manier verteld, zodat kinderen zich begrepen voelen en leren dat ze niet alleen zijn in hun gevoelens.
Ook wij als volwassenen kunnen onszelf erin vinden
Inside Out 2 is niet alleen een hit voor kinderen; ook wij als ouders vinden onszelf erin terug. Onzekerheid, verlegenheid, en jaloezie zijn niet alleen kinderkwesties – en dat kan soms een eye-opener zijn. Juist daarom maakt het de film zo bijzonder.
Lees verder onder de advertentie
Deze aanrader is perfect voor zowel jong als oud en nu te zien in de bioscoop – een ideaal uitje voor de zomervakantie. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.