Fudging lekker: met dit simpele recept maak je een heerlijke, relatief gezonde fudge

fudge chocola snack Beeld: GettyImages
Elsemieke Tijmstra
Elsemieke Tijmstra
Leestijd: 2 minuten

Goed, gezond is misschien lichtelijk overdreven, maar echt ongezond is deze fudge niet. Chocolade en pindakaasliefhebbers opgelet, want met dit supersimpele recept bereid je een overheerlijke snack in een handomdraai.

Lees verder onder de advertentie

Deze fudge wordt gegarandeerd de nieuwe favoriete snack van het hele gezin. Dus, hoe maak je ‘em?

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 tot 250 gram 100% pindakaas (afhankelijk van hoe erg je van pindakaas houdt ;-))
  • 100 gram noten (naar keuze)

How to fudge:

  • Verwarm de pindakaas in een pannetje, op zacht vuur.
  • Eenmaal opgewarmd (niet kokend!) voeg je de chocolade toe.
  • Hak de noten fijn.
  • Wanneer alle chocola is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de noten toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat even afkoelen.
  • Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet het minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. (Tip: een bakpapiertje gebruiken, maakt het makkelijker om de fudge er straks weer uit te halen)

That’s it! Zeg nou zelf, dit krijgt zelfs de grootste kluns in de keuken voor elkaar.

Eenmaal opgestijfd, haal je de fudge uit het bakje en snijd je het in stukken. Bewaar het in de koelkast, maar laat het voor het eten even op temperatuur komen, dan is ‘ie het lekkerst. De fudge is lekker zacht door de pindakaas, met een bite door de noten. Super romig en chocolate-y. Smullen maar!

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken