Snel en stralend: TikTok hacks die jouw schoonmaakroutine makkelijker maken

03.09.2024 17:00
schoonmaken calorieën

Moeder zijn is in een woord hectisch. En met een hectisch leven wil je geen tijd verspillen aan schoonmaken. Met deze slimme hacks wordt schoonmaken sneller, makkelijker en bijna leuk. Bijna dan!

Stralende wastafelkraan

Een simpele manier om je wastafelkraan weer als nieuw te laten glanzen, is door er een kaars overheen te wrijven. Wrijf met de zijkant van de kaars en spoel de kraan daarna even af. Het waxlaagje vermindert vlekken en vingerafdrukken. Het resultaat? Een glanzende kraan die er weer uitziet alsof hij net is geïnstalleerd.

Azijn + afwasmiddel =

Wil je je glazen douchewand weer laten stralen zonder urenlang poetsen? Meng afwasmiddel met witte azijn in een sprayfles en spuit het op de wand. Laat het mengsel even inwerken, zodat het de zeepresten en watervlekken goed kan aanpakken. Daarna wrijf je alles met een zachte spons of doek schoon. Spoel af met warm water en droog de wand met een schone doek. Voilà! Je douchewand glanst weer als nieuw en je kunt weer genieten van een kraakhelder zicht.

Easy peasy

De kinderstoel ziet er altijd uit als een ravage na iedere maaltijd. Om deze chaos te vermijden, plak je voortaan een stuk huishoudfolie over het tafeltje van de kinderstoel. Zet de randen vast met tape aan de onderkant. Na elke maaltijd kun je de folie easy peasy verwijderen en weggooien. Zo bespaar je tijd en moeite met schoonmaken en blijft het tafeltje altijd fris en schoon.

Stoffige jaloezieën

Heb je moeite om je jaloezieën stofvrij te krijgen? Hier is een slimme truc! Snijd een klein gat aan de onderkant van twee sponsjes en schuif ze in een keukentang. Wrijf de sponsjes over de jaloezieën om het stof gemakkelijk en snel te verwijderen. Deze simpele hack maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger en je jaloezieën zullen weer stralen zonder al dat gedoe.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.