Kinderen: ze mogen wat kosten. Dat groeit maar en ontwikkelt een eigen smaak enzo, en jij maar kopen, shoppen en betalen. Gelukkig kun je niet alleen prima kleding op de groei kopen, maar ook andere spullen die je anders een godsvermogen kosten: applaus voor het meegroeibed!
Lees verder onder de advertentie
Meegroeibedden zijn ideaal en gaan jaren mee. Ze zijn er in overvloed in ledikant/juniorformaat, maar wist je dat veel juniorbedden ook uitschuifbaar zijn tot een volwaardig eenpersoonsbed? Kek Mama snorde ze voor je op.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer een meegroeibed?
Een meegroeibed kun je aanschaffen als je baby of peuter toe is aan een groter formaat bed. Een meegroeibed heeft verschillende standen – vaak wel 3 standen – en kun je in de meeste gevallen uitschuiven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met ‘maatje’ ledikant (60×120), dan het meegroeibed uitschuiven tot juniorbed (70x150cm) en vervolgens tot eenpersoonsbed (90×200). Deze maten zijn gemiddelden.
Meegroeibed Alba Van Leen Bakker is strak en wit en dat is eigenlijk altijd goed, want het past in nagenoeg iedere kinderkamer. Dat komt mooi uit, want wellicht moet het bed ‘een paar kamers’ mee, gezien het feit dat je kind er van peuter tot tiener in kan bivakkeren. Het bed heeft drie verschillende lengtematen: 140, 180 en 200cm. – Totale afmeting: 72x208x88 (HxBxD) – Inclusief lattenbodem, exclusief matras – Gemaakt van MDF
Ook neutraal, maar net een tikkie stoerder is dit fijne bed van Wehkamp Home. Ook bed ‘Lotte’ is in drie verschillende standen te gebruiken: 140, 172 en 200cm. Op de langste stand meet het complete bed 204x100cm (LxB). ‘Lotte’ wordt geleverd inclusief rolbodem, maar zonder matras en is eenvoudig zelf in elkaar te zetten. – Gemaakt van massief grenen – Valbeveiliging aan weerszijden – Maximaal gewicht: 75kg
Het Deense merk Sebra staat bekend om misschien wel één van de mooiste en populairste ledikantjes: de Kili. Deze design-klassieker is dus een baby meegroeibed, maar er is ook een grotere variant: de Junior & Grow. Deze heeft hetzelfde design, maar is uitschuifbaar van 165cm tot een volwaardig eenpersoonsbed. Aan de prijs, maar wel waardevast en zeer populair op verkoopsites – uiteindelijk krijg je er dus ook weer wat voor terug. – Totale afmeting: 68x204x90 (HxBxD) – Gemaakt van massief beukenhout – Matras en bijpassende bedrails apart verkocht
Wie wit maar kil en kaal vindt, kan z’n hart ophalen bij dit warme, grenen bed van Otto (overigens wél verkrijgbaar in het wit). Dit bed is niet alleen functioneel en praktisch omdat-ie met je kind meegroeit, maar ook omdat er fijne opbergruimte onder verstopt zit. De grote lade is perfect om speelgoed, beddengoed of bijvoorbeeld de extra matrasdelen in op te bergen. Wordt geleverd exclusief matras. – Uitrekbaar van 140 tot 200cm – Gemaakt van massief grenen (FSC) – Inclusief handige opberglade
Het uitschuifbare bed ‘jumper’ van Vipack ‘jumpt’ gemakkelijk van het ene naar het andere formaat: hij is op z’n kleinst 140cm lang en is verder uit te schuiven tot 160 en 200cm. Ook dit ontwerp is verkrijgbaar met een handige opberglade, maar die komt er in dit geval nog los bij. – Totale afmeting: 72x205x102 (HxBxD) – Gemaakt van MDF – Inclusief lattenbodem, exclusief matras
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.
In de podcast Geuze & Gorgels vertelt Monica Geuze dat ze de achternaam van haar dochter wil laten aanpassen. Zara-Lizzy gaat nu door het leven met de naam van haar vader, Veldwijk, en dat ziet haar moeder graag anders.
We kennen allemaal wel een verhaal over een bizar betaalverzoek, toch? Dat is lachen, tot het je ineens zelf overkomt. Sonja kreeg een Tikkie van het vriendje van haar dochter.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
We doen het allemaal weleens: uit automatisme roepen we “Goed gedaan!” als onze kinderen iets presteren. Volgens kinderpsycholoog Becky Kennedy zijn juist deze twee woorden – hoe goedbedoeld ook – niet altijd goed voor het zelfvertrouwen van je kind.
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?