Kinderen: ze mogen wat kosten. Dat groeit maar en ontwikkelt een eigen smaak enzo, en jij maar kopen, shoppen en betalen. Gelukkig kun je niet alleen prima kleding op de groei kopen, maar ook andere spullen die je anders een godsvermogen kosten: applaus voor het meegroeibed!
Lees verder onder de advertentie
Meegroeibedden zijn ideaal en gaan jaren mee. Ze zijn er in overvloed in ledikant/juniorformaat, maar wist je dat veel juniorbedden ook uitschuifbaar zijn tot een volwaardig eenpersoonsbed? Kek Mama snorde ze voor je op.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer een meegroeibed?
Een meegroeibed kun je aanschaffen als je baby of peuter toe is aan een groter formaat bed. Een meegroeibed heeft verschillende standen – vaak wel 3 standen – en kun je in de meeste gevallen uitschuiven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met ‘maatje’ ledikant (60×120), dan het meegroeibed uitschuiven tot juniorbed (70x150cm) en vervolgens tot eenpersoonsbed (90×200). Deze maten zijn gemiddelden.
Meegroeibed Alba Van Leen Bakker is strak en wit en dat is eigenlijk altijd goed, want het past in nagenoeg iedere kinderkamer. Dat komt mooi uit, want wellicht moet het bed ‘een paar kamers’ mee, gezien het feit dat je kind er van peuter tot tiener in kan bivakkeren. Het bed heeft drie verschillende lengtematen: 140, 180 en 200cm. – Totale afmeting: 72x208x88 (HxBxD) – Inclusief lattenbodem, exclusief matras – Gemaakt van MDF
Ook neutraal, maar net een tikkie stoerder is dit fijne bed van Wehkamp Home. Ook bed ‘Lotte’ is in drie verschillende standen te gebruiken: 140, 172 en 200cm. Op de langste stand meet het complete bed 204x100cm (LxB). ‘Lotte’ wordt geleverd inclusief rolbodem, maar zonder matras en is eenvoudig zelf in elkaar te zetten. – Gemaakt van massief grenen – Valbeveiliging aan weerszijden – Maximaal gewicht: 75kg
Het Deense merk Sebra staat bekend om misschien wel één van de mooiste en populairste ledikantjes: de Kili. Deze design-klassieker is dus een baby meegroeibed, maar er is ook een grotere variant: de Junior & Grow. Deze heeft hetzelfde design, maar is uitschuifbaar van 165cm tot een volwaardig eenpersoonsbed. Aan de prijs, maar wel waardevast en zeer populair op verkoopsites – uiteindelijk krijg je er dus ook weer wat voor terug. – Totale afmeting: 68x204x90 (HxBxD) – Gemaakt van massief beukenhout – Matras en bijpassende bedrails apart verkocht
Wie wit maar kil en kaal vindt, kan z’n hart ophalen bij dit warme, grenen bed van Otto (overigens wél verkrijgbaar in het wit). Dit bed is niet alleen functioneel en praktisch omdat-ie met je kind meegroeit, maar ook omdat er fijne opbergruimte onder verstopt zit. De grote lade is perfect om speelgoed, beddengoed of bijvoorbeeld de extra matrasdelen in op te bergen. Wordt geleverd exclusief matras. – Uitrekbaar van 140 tot 200cm – Gemaakt van massief grenen (FSC) – Inclusief handige opberglade
Het uitschuifbare bed ‘jumper’ van Vipack ‘jumpt’ gemakkelijk van het ene naar het andere formaat: hij is op z’n kleinst 140cm lang en is verder uit te schuiven tot 160 en 200cm. Ook dit ontwerp is verkrijgbaar met een handige opberglade, maar die komt er in dit geval nog los bij. – Totale afmeting: 72x205x102 (HxBxD) – Gemaakt van MDF – Inclusief lattenbodem, exclusief matras
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.