Dit is waarom baby’s je soms zo intens kunnen aanstaren 

16.09.2024 10:01
baby weg Bron: Unsplash

Je kent het wel: je zit in de bus, café of supermarkt en ineens… bam! Een baby staart je aan. Je zwaait of trekt een gekke bek. Maar dan blijft die blik hangen, alsof dat kleine mensje je ziel aan het doorgronden is.

Baby’s zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen, dus hun nieuwsgierigheid is helemaal normaal. Maar als jij die ene persoon bent waar die grote ogen niet vanaf kunnen blijven, hoef je je geen zorgen te maken over een restje rucola tussen je tanden. Dit is een echte ego-boost. Onderzoek toont namelijk aan dat baby’s langer kijken naar aantrekkelijke gezichten. Yup, je bent gewoon een baby-magneet.

Lees ook – Deze babynamen zijn verboden in Amerika

Wat vinden baby’s zo boeiend aan jouw uitstraling?

Onderzoekers hebben foto’s van vrouwen laten zien aan baby’s. Je raadt het waarschijnlijk al. Ze bleven langer kijken naar gezichten die door volwassenen als knap werden beoordeeld. Het lijkt misschien gek, maar baby’s zijn best kieskeurig als het om gezichten gaat. Hun brein herkent symmetrie – iets waar knappe gezichten vaak om bekend staan – en dat helpt ze de wereld beter te begrijpen. Symmetrische snoetjes zijn voor baby’s gewoon makkelijker te verwerken. Knappe koppen vallen dus letterlijk op.

Baby’s weten wat mooi is

Maar dat is niet alles! Baby’s ogen zijn nog in ontwikkeling, dus naast die perfecte symmetrie vallen ze ook voor contrasten. Denk aan felgekleurde lippenstift, opvallende sieraden of een dikke zonnebril. Zelfs je donkere lokken kunnen ineens een showstopper zijn voor een baby. Dus, de volgende keer dat je in een intense staarwedstrijd met een baby belandt, onthoud dan: je bent niet ongemakkelijk, je bent gewoon een echte knapperd!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.