Vakantieverhaal: Zomerse liefde op de Wadden deel VII

19.08.2024 06:00

Maak kennis met Susan Muskee (31), feelgood-auteur en Kek Mama-columnist. In maart verwelkomde ze haar eerste kindje, Noortje, en vorige maand bracht ze haar nieuwste hit uit: de Waddenliefde-serie.

Exclusief op Kek Mama, kun je alvast een voorproefje lezen. Voor je aan dit deel begint, lees hier deel Ideel II, deel III, deel IV, deel V en deel VI.

Deel VII

‘Het zou me niets verbazen als je dat zondag tegen me zegt!’ Ed laat een guitige, verwarde lach horen en vertrouwt me dan toe: ‘Je bent in elk geval niet de eerste die de route zonder de groep loopt, en ook deze keer ben je niet de enige. Misschien hebben die wandelaars ook wel wat uit te zoeken.’ Hij recht zijn schouders en geeft me een dikke, bijna vaderlijke knipoog. ‘Ben je vaker op het eiland geweest?’

De keren dat ik hier met Jesse was pakken zich samen in één beeld. Vervelend genoeg betekent dat dat Jesse op mijn netvlies verschijnt, struinend over het strand. Direct voel ik dat een mengeling van melancholie en boosheid me overspoelt. Ik ben hier niet om herinneringen aan mijn verbroken relatie op te halen. Ik moet nadenken over de toekomst, en dat is al ingewikkeld genoeg.

Ed vernauwt zijn ogen als ik nog altijd geen antwoord heb gegeven.

‘Ja, al veel vaker,’ zeg ik snel. ‘Maar steeds op dezelfde plekken. Daarom leek het me nu een goed idee om het eiland eens echt te leren kennen.’

‘Je hebt de beste routes uitgekozen, Lisa.’ Als er een ontwapenende lach doorbreekt op Eds zongebruinde gezicht, kan ik niet anders dan meelachen. Dan haalt hij onder zijn klembord een doorzichtig insteekhoesje met daarin een aantal folders vandaan. ‘Allemaal leuke en handige informatie om te lezen tijdens het wandelen,’ zegt hij terwijl hij het mapje naar me uitsteekt. ‘Je bent alleen wel net te vroeg voor de officiële aftrap waarin ik het weekend nog een keer doorneem, maar je kunt alles ook terugvinden in de boekjes.’

Ik pak de folders aan en laat mijn ogen vlug over de inhoud gaan. Alles is per etappe opgesplitst en op elke folder staat een foto van een typisch Texels uitzicht: de vuurtoren, een weide met schapen, de duinen en een rij panden die volgens mij in Oudeschild te vinden zijn. ‘Dank je wel. Dat komt vast goed. Zijn er nog andere dingen die ik moet weten?’

Ed laat zijn tas van zijn schouder glijden en ritst hem open. Het vlaggetje wappert nog altijd in de stevige zeewind. ‘Nee, weinig bijzonderheden. Smeer je goed in, eet en drink genoeg, denk eraan dat je de schapen niet voert… O, en ik heb een klein welkomstcadeau voor je. De rest van de wandelaars krijgt dit vanmiddag als we in De Koog aankomen, maar voor jou maak ik een uitzondering.’ Hij tovert een plastic zakje met daarin echte Texelse schapenkeutels uit zijn rugtas. Het is lang geleden dat ik de zachte, bolvormige dropjes heb gegeten, maar ik weet meteen weer hoe ze smaken.

‘Deze zijn voor jou.’

Je leest volgende week meer uit het boek op Kek Mama. Kun je niet wachten? Trakteer jezelf dan op een heerlijke zomerserie:

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.