Ben je zwanger en wil je die bijzondere negen maanden vastleggen voor later? Wij zetten de leukste manieren om dat te doen voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Fotoserie
De eerste weken zie je nog weinig verschil, maar vanaf het tweede trimester begint je buik te groeien. Een leuke manier om die groei bij te houden, is door iedere week of maand op dezelfde plaats de foto te maken. Het liefst voor een neutrale achtergrond, bijvoorbeeld een witte muur, zodat je buik (letterlijk) zo goed mogelijk ‘in the picture’ staat. Natuurlijk is het ’t makkelijkst om de foto met je smartphone te schieten, maar hoe leuk is het om met deze camera polaroids te maken? Zo heb je altijd nog iets tastbaars.
Lees verder onder de advertentie
Je kunt de foto maken met kleding aan, maar in lingerie zie je je buik natuurlijk nog beter. Houd er wel rekening mee dat je bij iedere foto hetzelfde setje aantrekt, zodat je straks een eenheid hebt in de fotoserie.
Ook leuk: houd tijdens het maken van de foto iets in je hand of bij je buik, zodat je kunt zien hoe groot je baby inmiddels is. Bekende voorbeelden hiervan zijn krijtbordjes waarop je kunt schrijven hoeveel maanden je bent, hoelang of hoe zwaar de baby is of wat de ‘maat’ van de baby is vergeleken met fruit: zo groot als een framboos, een meloen, etc.
Zie je het niet zitten om iedere week te poseren, dan laat je een professionele fotograaf gewoon het werk doen.
Boek een zwangerschapsshoot en kies een mooie locatie in de buurt waar je samen met je partner foto’s kunt maken. Tip: bedenk vooraf alvast welke kleding goed bij elkaar staat, waar je buik extra mooi in uitkomt én bedenk wat poses waar ook je partner zich prettig bij voelt.
Hou je van schrijven? Kruip dan achter je pc en houd een dagboek bij waarin je alle ins en outs over je zwangerschap opschrijft. Bijvoorbeeld welke kwaaltjes je hebt, hoe de echo-afspraken gingen en hoe jij en je lief brainstormen over de naam van de baby.
Lees verder onder de advertentie
Print je teksten uit, koop een blanco boek en plak ze daar in. Wil je het helemaal leuk maken, dan plak je er een aantal echofoto’s bij en koop je stickers in babythema, als versiering.
Je kunt natuurlijk elk soort plakboek kopen, maar een fotoalbum in babythema is nog toepasselijker. Houd er dan wel rekening mee dat je geen insteekalbum koopt, maar een blanco boek met bijvoorbeeld pergamijnen tussenbladen – zo bescherm je mooi je echofoto’s.
Ben je zwanger van de tweede en heb je geen tijd om alles uitgebreid op papier te zetten, dan ga je voor de simpele (maar minstens zo leuke) oplossing: een invulboek. Er bestaan allerlei soorten zwangerschapsdagboeken met feitjes en weetjes en veel ruimte om zelf dingen op te schrijven en je echofoto’s in te plakken.
Na je bevalling is die bolle buik voor een groot deel alweer verdwenen. Na maanden van getrappel, geeft dat sommige vrouwen een beetje een ‘leeg’ gevoel. Daarom is het extra mooi als je een gipsafdruk van je zwangere buik maakt. Zo kun je later altijd nog even spieken naar je buik: hoe groot was-ie eigenlijk?
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Je kent het misschien wel. Je kind heeft geen zin in school en doet er alles aan om thuis te blijven. En dus worden er soms originele smoesjes bedacht. Al spant de zoon van Sara de kroon: hij verstopte haar autosleutels.