Met deze 5 bespaartips krijg je nóg meer zin in de feestdagen (en zijn goed voor de portemonnee)

01.10.2024 17:00
Beeld: iStock Beeld: iStock

Halloween, Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst: aan feestjes geen gebrek het laatste kwartaal van het jaar. Superleuk voor de kids elke maand een feestje, maar iets minder leuk voor je portemonnee. Wij geven vijf feestdagen bespaartips, zodat je dit seizoen overleeft zonder compleet blut te zijn aan het eind van de winter.

Begin vandaag nog met cadeaus kopen

Sinterklaas voelt misschien nog wat ver weg, maar een slimme sint begint op tijd. Nu is er nog genoeg speelgoed op voorraad online en in de winkels en worden de prijzen nog niet opgedreven om vervolgens nep-kortingen te geven. Zie je het speelgoed wat je kind sowieso op zijn verlanglijst gaat zetten in de aanbieding? Wij zeggen: ga ervoor. Scheelt je een hoop tijd, stress en geld in november en december en je voorpret start vandaag al.

Koop goedkoop snoepgoed

Kinderen hebben echt niet door of je mini chocoladerepen of pepernoten van de Appie of Aldi koopt. Dus koop je snoepgoed voor Sint-Maarten en Sinterklaas in grote getallen in bij de Lidl, Aldi of de Dirk. Zo bespaar je de helft van het geld en je kinderen zijn zo hyped; zij hebben het niet eens door. En met chocoladepepernoten kun je niet vroeg genoeg beginnen, toch?

Ga voor tweedehands speelgoed

Alles nieuw kopen is echt niet meer van deze tijd. Want op Vinted vind je niet alleen kinderkleding, maar ook veel speelgoed. Typ maar eens in magneet speelgoed… Een geheime schatkist vol met betaalbaar speelgoed opent zich. Pro tip: maak een opgeslagen zoekopdracht aan, zoals “PAW Patrol auto”, zo krijg je een melding als er een nieuwe advertentie online komt met die gewilde PAW Patrol auto.

Organiseer een feestdagen kledingruil

Op zoek naar een nieuwe glitter kerstjurk? Organiseer een kledingruil met vriendinnen, collega’s of familieleden met ongeveer dezelfde smaak en maat. Want die gouden paillettenjurk van vorig jaar is prachtig, maar heb je hem buiten kerst om nog vaker aan gehad? Waarschijnlijk niet. Mee naar de kledingruil dus! Spreek van tevoren af om welke categorie het gaat: kerstjurken, warme wollen truien of kinderkleding.

Volg de leukste bespaar-accounts op Instagram

Op Instagram bestaan accounts die gespecialiseerd zijn in budget cadeautips. Ze pluizen elke week de folders en budgetketens zoals Zeeman, Primark, Kwantum en Action uit en selecteren de beste bespaartips. Scheelt jou weer een hoop zoekwerk. @Trenddupes en @kinderkoopjesjager zijn onze aanraders om te volgen op Instagram.

Besparen op de feestdagen kan dus ook op een leuke manier. Laat de voorpret maar beginnen!

Lees ook: Zo zorg je dat jouw huis klaar is voor de feestdagen

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.