Hoe vaak kom je niet in de supermarkt en zie je dat de prijzen van kaas weer omhoog zijn gegaan? Om gek van te worden. Gelukkig zijn de kosten voor boodschappen per land verschillend, en vaak lager dan de kosten die wij hier in Nederland betalen voor onze boodschappen.
Lees verder onder de advertentie
Op de redactie zochten wij uit wat precies de kosten zijn voor boodschappen in een aantal populaire vakantielanden en vergeleken dit met Nederland. Daarbij keken we specifiek naar de favoriete producten voor tijdens het barbecueën.
In België bleken de basisboodschappen het goedkoopst te zijn, namelijk 18 procent goedkoper dan in Nederland. Vooral thee, koffie, rijst en pasta zijn hier een stuk goedkoper. Bij wekelijkse boodschappen die in Nederland 120 euro kosten, ben je in België dus maar 98,40 euro kwijt. In Spanje is dat maar 100,80 euro en in Frankrijk moet je 104,40 euro rekenen.
Lees verder onder de advertentie
Hoeveel betaal je in andere landen?
In bijna alle vakantielanden zijn de algemene boodschappen goedkoper. Je betaalt zoveel procent minder:
Ga het liefst voor A-merken? Dan kun je in Duitsland en Frankrijk je slag slaan. A-merken zijn daar zelfs 29 procent goedkoper dan hier in Nederland. Ook in Italië en Spanje vragen ze geen hoge bedragen voor A-merken, namelijk 27 en 26 procent minder. In België ben je nog steeds goedkoper uit, maar vragen ze wel wat meer voor A-merken dan voor de B-merken.
Is het een lekkere zomerdag? Dan gaat de barbecue aan! Met meerdere soorten vlees, stokbrood, een lekkere salade en wat fruit zit je als snel goed. Dit kosten een gemiddelde barbecuemaaltijd per land, uitgaande van algemene boodschappen voor een gezin met twee kids:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.