Met kinderen is een bakfiets een handig en duurzaam vervoersmiddel. Vooral als je meerdere jongere kinderen hebt die nog niet zelf kunnen fietsen, is de bakfiets ideaal. In zo’n bak kunnen namelijk maar liefst drie tot vier kinderen zitten, afhankelijk van de soort bakfiets die je kiest. Er zijn vele soorten bakfietsen die allemaal een andere prijs hebben.
Lees verder onder de advertentie
We zochten daarom voor je uit wat de gemiddelde prijs is van een bakfiets.
Dit is de gemiddelde prijs van een bakfiets
Om de kosten op een rij te zetten is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een bakfiets en een elektrische bakfiets. Die laatste is door de toegevoegde motor namelijk een stuk duurder in de aanschaf.
Lees verder onder de advertentie
Een gewone bakfiets van goede kwaliteit kost zo rond de 2000 euro, voor een elektrische bakfiets betaal je al snel het dubbele. Dit zijn de gemiddelde prijzen van de bakfiets zonder accessoires, want die moet je er meestal los bij kopen. Denk aan een regenhoes, een kinderzitje en zelfs de bagagedrager. Het is slim om van tevoren te bedenken wat je met de bakfiets wil doen en welk bedrag je ervoor over hebt.
De prijs van een gewone en elektrische bakfiets
Hoef je alleen maar heen en weer naar school te fietsen op een vlakke weg en is die school dichtbij huis? Dan is een gewone bakfiets voor jou waarschijnlijk prima om te gebruiken. Een ander verhaal wordt het als je ook wat verder wil fietsen met je kinderen, in het weekend bijvoorbeeld. Of als je de bakfiets dagelijks gebruikt, ook voor het doen van de boodschappen en om je kinderen te heen-en-weren naar kinderfeestjes en sportclubs.
Lees verder onder de advertentie
De gemiddelde prijs van een bakfiets kan ook erg verschillen. Zo betaal je voor een gewone bakfiets zonder trapondersteuning tussen de 900 en 3500 euro. Vaak heeft dit te maken met de kwaliteit van de fiets. Denk aan goede remmen en een veilige zitomgeving voor je kinderen. De prijzen tussen elektrische bakfietsen verschillen ook. Zeg tussen de 2000 en 5000 euro. Dat heeft dan bijvoorbeeld weer te maken met de sterkte en kwaliteit van de motor.
Een bakfiets kost wat, maar dan heb je ook wat
Flinke bedragen, maar dan heb je wel wat. Namelijk een stevig en veilig vervoersmiddel voor je kinderen dat ook nog eens duurzamer is dan een auto. Natuurlijk gebruik je voor een elektrische bakfiets wel stroom, maar dat is stukken minder dan voor een auto. Ook is een (elektrische) bakfiets veel handiger dan een auto wanneer je in de stad woont. Je bent vaak sneller op de plek van bestemming en je hoeft niet moeilijk te doen met parkeren.
Lees verder onder de advertentie
Als je zo’n dure bakfiets aanschaft, mag je ook verwachten dat je kiest voor goede kwaliteit. Voor meeste elektrische fietsen kun je daarbij nog een fietsverzekering afsluiten. Mocht er dan iets gebeuren met je fiets, dan ben je (voor een deel) verzekerd. Bovendien mag de motor van een elektrische fiets niet zomaar stuk gaan en heb je altijd de wettelijke garantie nog.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
She’s baaaaack, zoals Selma Omari zelf zegt in de trailer van haar realityshow Selma; Op mijn manier. In het nieuwe seizoen volg je haar uitdagingen in het alleenstaande moederschap. “Ik vind het moeilijk, ik heb het onderschat.”
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]