Hoe kies je de beste autoverzekering voor je gezinsauto?

01.08.2024 11:42

Een nieuwe auto gekocht? Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Als er een aankoop is waar je veel plezier en vrijheid van gaat ervaren, is het natuurlijk een nieuwe auto. Maar deze nieuwe aankoop moet natuurlijk wel goed verzekerd worden. Daarom is het belangrijk dat jij even goed gaat zitten om de beste autoverzekering te kiezen voor je nieuwe auto. Samen met Univé delen we waar je op moet letten, zodat je met een gerust hart op pad kunt gaan.

De gekozen basisdekking

De eerste keuze die je moet maken als het gaat om autoverzekeringen is de basisdekking van je verzekering. Je hebt hiervoor drie opties. Ten eerste de WA, dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en biedt minimale dekking. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben. Deze verzekering dekt alleen de schade aan anderen. Dit is de goedkoopste autoverzekering. Een stap verder gaat de WA+ ofwel Beperkt Casco. Deze verzekering dekt schade aan anderen, maar ook bepaalde schade aan het eigen voertuig. Ten slotte heb je nog een All Risk verzekering, deze dekt eigenlijk vrijwel alle schade aan anderen en aan het eigen voertuig. Dit is de meest uitgebreide dekking die je kan hebben.

Net dat beetje extra

Naast de genoemde basisdekkingen kun je er ook nog voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten voor je auto. Dit is niet verplicht, maar het kan wel heel verstandig zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en als er iets gebeurt kan het heel veel schelen als je goed verzekerd bent. Als je echt zeker wil zijn van je zaak, dan kun je je basisdekking nog uitbreiden. Een autoverzekering online afsluiten is overigens super makkelijk. Je kiest gewoon de basisdekking die je nodig hebt, voegt de aanvullende dekkingen toe en je ziet gelijk wat de kosten zijn en hoe je kan betalen.

Aanvullende dekkingen

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om nog een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten. Dan is niet alleen de schade aan de auto verzekerd, maar ook onverhoopte schade en letsel aan jezelf, andere passagiers en spullen. Een pechhulp verzekering is ook altijd handig om te hebben. Je auto kan nog zo betrouwbaar zijn, maar als er iets misgaat sta je toch maar mooi te kijken. Met een pechhulp verzekering kun je er in ieder geval op rekenen dat je altijd hulp krijgt als er ooit iets gebeurt. Je kunt zelf bepalen of je dat alleen binnen Nederland wilt doen of ook in het buitenland.