We hebben het allemaal over de torenhoge kosten die we als ouders moeten betalen voor de kinderopvang (en over de plannen van het nieuwe kabinet om kinderopvang gratis te maken). Maar hoe is het eigenlijk aan de andere kant? Wij zochten uit wat een pedagogisch medewerker verdient.
Lees verder onder de advertentie
Als je kinderen op de opvang hebt, draag je voor heel wat uurtjes de volledige zorg van je kostbaarste bezit over. Namelijk: je kinderen. Iemand die goed voor je kind zorgt is eigenlijk goud waard, maar is dat ook wat ze krijgen?
Lees verder onder de advertentie
Wat verdient een pedagogisch medewerker?
De leidsters van de groep zijn pedagogisch medewerkers. Dat zijn dus de vrouwen (of mannen) die de luiers van je kind verschonen, met ze spelen, eten voor ze maken en ze in bed leggen. Zij hebben hiervoor een passende MBO-opleiding gevolgd. Dat is dus anders dan bijvoorbeeld basisschoolleerkrachten die een HBO-opleiding volgen.
Lees verder onder de advertentie
Voor de kinderopvangbranche is een CAO ontwikkeld. Hierin is dus gemakkelijk en transparant terug te vinden wat een pedagogisch medewerker verdient. De functie van een pedagogisch medewerker valt in schaal 6 van deze CAO. Deze schaal heeft vervolgens 14 treden. Afhankelijk van bijvoorbeeld leeftijd, ervaring en opleiding wordt een pedagogisch medewerker op een bepaalde trede ingeschaald.
De bedragen
Het minimale bedrag wat een pedagogisch medewerker volgens de CAO verdient is 2.539 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week. Het maximale bedrag is 3.489 euro bruto per maand op basis van 36 uur per week. Dit zijn dus de bedragen voor de reguliere pedagogisch medewerkers. Leidinggevende en andere medewerkers hebben hun eigen salarisschalen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.