In samenwerking met Kek Mama

Welke verzekeringen heb ik echt nodig als gezin? Een handige checklist voor (aanstaande) mama’s

10.10.2000 11:29

Als moeder wil je natuurlijk dat alles voor je gezin goed geregeld is. Je hebt al zoveel ballen in de lucht, dat het laatste waar je je zorgen over wilt maken de vraag is of je wel de juiste verzekeringen hebt afgesloten.

Want eerlijk, we weten allemaal: ongelukjes gebeuren! Van dat ene onhandige moment dat je kleintje met een bal de vaas van de buren omver schopt, tot iets waar je liever niet aan denkt, zoals een aanrijding onderweg. Gelukkig zijn er verzekeringen die deze onverwachte situaties opvangen. Welke heb je écht nodig? Hier een handige checklist!

Aansprakelijkheidsverzekering: de must-have voor elk gezin

Een middagje bij de buren spelen en je peuter ziet kans om met zijn speelgoedauto tegen hun splinternieuwe tv aan te botsen. Oeps! Of je tiener is op zijn fiets tegen een geparkeerde auto aangeknald. Wat doe je dan? Nou, hier komt de aansprakelijkheidsverzekering om de hoek kijken. Met een Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) ben je verzekerd voor schade die jij, je kinderen (en zelfs je huisdier) veroorzaken bij anderen. Die schram op de auto of de omgevallen vaas wordt zo gelukkig geen financiële nachtmerrie.

Wist je trouwens dat een AVP ook geldt voor schade veroorzaakt tijdens logeerpartijtjes, vrijwilligerswerk, of zelfs als je kids hun bijbaantje hebben?

Inboedelverzekering: want speelgoed betekent spullen

Van houten treintjes tot die felbegeerde iPad: als het gezin groeit, groeit ook de verzameling spullen. Voor je het weet, staan je huis en je agenda vol met kindermeubels, speelgoed en schoolspullen. Een Inboedelverzekering is daarom geen overbodige luxe. Het beschermt je tegen schade aan al je spullen door bijvoorbeeld storm, brand of een flinke regenbui die via het dak naar binnen sijpelt. Zelfs als je nieuwe designlamp door de kids wordt omvergelopen, hoef je je met de juiste verzekering geen zorgen te maken.

Vergeet de Inzittendenverzekering niet!

Gezellig op pad met de auto? Fijn! Maar hoe zit het als er onderweg iets misgaat? Veel ouders vergeten de Inzittendenverzekering, die juist in dit soort gevallen ontzettend handig is. Stel dat je in een ongeluk terechtkomt en jij of je kinderen raken gewond, dan biedt deze verzekering dekking voor letselschade, ook als die door een ander is veroorzaakt. Hopelijk hoef je er nooit gebruik van te maken, maar als het nodig is, ben je tenminste goed voorbereid.

Verzekeringen, snel en simpel geregeld

Gelukkig is het afsluiten van deze verzekeringen tegenwoordig appeltje-eitje. Bij Allianz Direct – Always there for you – bijvoorbeeld, kun je online eenvoudig je verzekering regelen. Geen gedoe, geen stapels papierwerk. En het fijne? Ze hebben concurrerende tarieven en hun systemen zijn volledig digitaal. Dus, geen lange wachttijden, gewoon snel verzekerd.

En vergeet niet…

Als je druk bent met je kleintje(s), is het makkelijk om de belangrijke dingen even te vergeten. Dus voordat je nieuwe verzekeringen afsluit, bekijk even goed wat je al hebt en waar je gezin nog extra bescherming kan gebruiken. Of je nu net aan de reis van het ouderschap begint, of al een doorgewinterde mama bent: met de juiste verzekeringen heb je één zorg minder.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Allianz Direct.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.