Wil je eigenlijk wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws, dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Je kunt vandaag nog beginnen.
Lees verder onder de advertentie
1. Gooi minder eten weg
Eten weggooien is zonde en vaak ook helemaal niet nodig. Van restjes pasta kun je heel simpel de volgende dag een salade maken, de stronken van bloemkool en broccoli kun je prima fijnsnijden en ook door je gerecht gooien (zit juist veel smaak aan) en van de schillen van asperges trek je heerlijke bouillon. Restjes spinazie, gember of boerenkool doen het trouwens opvallend goed in een smoothie.
Lees verder onder de advertentie
2. Zet je koelkast op de laagste stand
Misschien moeilijk te geloven, maar de laagste stand van de koelkast is echt genoeg om je eten goed en vers te houden. Dit bespaart veel energie, wat niet alleen scheelt voor het milieu maar ook voor je portemonnee.
Lees verder onder de advertentie
3. Kies voor een Quooker CUBE
Als je graag bruisend water drinkt, zit je goed met de nieuwe Quooker CUBE. Je kent Quooker misschien als handige kokendwaterkraan, maar dankzij het CUBE systeem – dat in het keukenkastje geïnstalleerd wordt – tap je ook koel, bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Oftewel: je hoeft geen flessen bruisend water meer te kopen en dat bespaart veel plastic (en gesjouw).
Lees verder onder de advertentie
4. Koop een herbruikbare koffiebeker
Haal je graag koffie op het station, op je werk of bij een leuk koffiezaakje, koop dan een herbruikbare beker. Er bestaan talloze maten en kleuren en door je mok steeds opnieuw te gebruiken, bespaar je heel wat kartonnen bekers. Bij koffiezaken krijg je vaak korting als je je eigen beker meeneemt, wat natuurlijk mooi meegenomen is.
Lees verder onder de advertentie
5. Skip het plastic
Ongemerkt haal je bij het boodschappen doen vaak heel wat plastic in huis. Terwijl dat niet altijd nodig is. Als je bijvoorbeeld een eigen katoenen zak meeneemt voor groenten en fruit, scheelt dat heel wat tasjes en andere plastic verpakkingen. Als je de keuze hebt, ga dan voor producten in een glazen pot in plaats van een blik of plastic verpakking.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.