Wil je eigenlijk wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws, dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Je kunt vandaag nog beginnen.
Lees verder onder de advertentie
1. Gooi minder eten weg
Eten weggooien is zonde en vaak ook helemaal niet nodig. Van restjes pasta kun je heel simpel de volgende dag een salade maken, de stronken van bloemkool en broccoli kun je prima fijnsnijden en ook door je gerecht gooien (zit juist veel smaak aan) en van de schillen van asperges trek je heerlijke bouillon. Restjes spinazie, gember of boerenkool doen het trouwens opvallend goed in een smoothie.
Lees verder onder de advertentie
2. Zet je koelkast op de laagste stand
Misschien moeilijk te geloven, maar de laagste stand van de koelkast is echt genoeg om je eten goed en vers te houden. Dit bespaart veel energie, wat niet alleen scheelt voor het milieu maar ook voor je portemonnee.
Lees verder onder de advertentie
3. Kies voor een Quooker CUBE
Als je graag bruisend water drinkt, zit je goed met de nieuwe Quooker CUBE. Je kent Quooker misschien als handige kokendwaterkraan, maar dankzij het CUBE systeem – dat in het keukenkastje geïnstalleerd wordt – tap je ook koel, bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Oftewel: je hoeft geen flessen bruisend water meer te kopen en dat bespaart veel plastic (en gesjouw).
Lees verder onder de advertentie
4. Koop een herbruikbare koffiebeker
Haal je graag koffie op het station, op je werk of bij een leuk koffiezaakje, koop dan een herbruikbare beker. Er bestaan talloze maten en kleuren en door je mok steeds opnieuw te gebruiken, bespaar je heel wat kartonnen bekers. Bij koffiezaken krijg je vaak korting als je je eigen beker meeneemt, wat natuurlijk mooi meegenomen is.
Lees verder onder de advertentie
5. Skip het plastic
Ongemerkt haal je bij het boodschappen doen vaak heel wat plastic in huis. Terwijl dat niet altijd nodig is. Als je bijvoorbeeld een eigen katoenen zak meeneemt voor groenten en fruit, scheelt dat heel wat tasjes en andere plastic verpakkingen. Als je de keuze hebt, ga dan voor producten in een glazen pot in plaats van een blik of plastic verpakking.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.