Wil je eigenlijk wel duurzamer leven, maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws, dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Je kunt vandaag nog beginnen.
Lees verder onder de advertentie
1. Gooi minder eten weg
Eten weggooien is zonde en vaak ook helemaal niet nodig. Van restjes pasta kun je heel simpel de volgende dag een salade maken, de stronken van bloemkool en broccoli kun je prima fijnsnijden en ook door je gerecht gooien (zit juist veel smaak aan) en van de schillen van asperges trek je heerlijke bouillon. Restjes spinazie, gember of boerenkool doen het trouwens opvallend goed in een smoothie.
Lees verder onder de advertentie
2. Zet je koelkast op de laagste stand
Misschien moeilijk te geloven, maar de laagste stand van de koelkast is echt genoeg om je eten goed en vers te houden. Dit bespaart veel energie, wat niet alleen scheelt voor het milieu maar ook voor je portemonnee.
Lees verder onder de advertentie
3. Kies voor een Quooker CUBE
Als je graag bruisend water drinkt, zit je goed met de nieuwe Quooker CUBE. Je kent Quooker misschien als handige kokendwaterkraan, maar dankzij het CUBE systeem – dat in het keukenkastje geïnstalleerd wordt – tap je ook koel, bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. Oftewel: je hoeft geen flessen bruisend water meer te kopen en dat bespaart veel plastic (en gesjouw).
Lees verder onder de advertentie
4. Koop een herbruikbare koffiebeker
Haal je graag koffie op het station, op je werk of bij een leuk koffiezaakje, koop dan een herbruikbare beker. Er bestaan talloze maten en kleuren en door je mok steeds opnieuw te gebruiken, bespaar je heel wat kartonnen bekers. Bij koffiezaken krijg je vaak korting als je je eigen beker meeneemt, wat natuurlijk mooi meegenomen is.
Lees verder onder de advertentie
5. Skip het plastic
Ongemerkt haal je bij het boodschappen doen vaak heel wat plastic in huis. Terwijl dat niet altijd nodig is. Als je bijvoorbeeld een eigen katoenen zak meeneemt voor groenten en fruit, scheelt dat heel wat tasjes en andere plastic verpakkingen. Als je de keuze hebt, ga dan voor producten in een glazen pot in plaats van een blik of plastic verpakking.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.