Ken je dat gevoel dat je áltijd te weinig tijd hebt, maar toch ook stiekem verlangt naar een moment voor jezelf? Een boek, een verhaal, even wegdromen terwijl de wereld om je heen doordraait. Nou, goed nieuws: dat hoeft dus helemaal niet meer te wachten tot de kinderen in bed liggen of je eindelijk een keer rustig op het strand ligt.
Met Nextory kun je gewoon lezen of luisteren waar en wanneer het jou uitkomt. In de auto, op de fiets, tijdens het koken, zelfs in bad (niet je telefoon in het water laten vallen, ajb!). En wat je dan precies kunt lezen of luisteren? Nou, zet je schrap…
Lees verder onder de advertentie
Meer dan 350.000 titels – serieus, daar zit echt álles tussen. Van bloedstollende thrillers tot romans waarbij je tissues nodig hebt, zelfhulpboeken voor als je ooit nog eens zen wil worden (wishful thinking), en natuurlijk kinderboeken. Pluk van de Petteflet zwaait vrolijk naar je vanaf de digitale boekenplank. En ja, het is ‘gewoon’ een app. Maar wel eentje die je het gevoel geeft dat je stiekem wat tijd terugwint. Terwijl jij ondertussen de was doet, vergadert, knutsels opruimt, een peuter van het aanrecht vist en je afvraagt of pasta pesto drie keer in een week echt te veel is. (Spoiler: nee.)
Influencer Kirsten, moeder van Liv en Bo, noemt het haar nieuwe verslaving. “Tijdens een rondje wandelen of in de auto naar werk vind ik het zo ontspannen en een heerlijk rustmomentje in ons drukke gezinsleven.”. Ze deelt haar twee favorieten (luister)boeken in de volgende story:
Snak je naar een beetje zen tussen het boterhammen smeren en Lego van de vloer vissen door? Dan is dit je kans: probeer Nextory nu via deze link.
Lees verder onder de advertentie
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nextory.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.