De 10 meest vergeten items tijdens de kampeervakantie

22.08.2024 17:00

De zomervakantie is of loopt alweer op z’n einde, maar geen zorgen: het kampeerseizoen is nog niet voorbij! Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of de tent nog voor het eerst moet opzetten, één ding is zeker: er is altijd wel iets wat je vergeet in te pakken.

En laten we eerlijk zijn, dat komt meestal pas aan het licht op het moment dat je het nodig hebt. Daarom hebben we een handig lijstje samengesteld met de meest vergeten items tijdens een kampeervakantie. Zo ben je de volgende keer beter voorbereid!

Lees ook – Help, de zomervakantie is bijna voorbij: Zo maak je je klaar voor de schoolstart

De meest vergeten items

Je hebt je tent, slaapzakken en marshmallows ingepakt, maar dan kom je er op de camping achter dat je toch iets belangrijks bent vergeten. Het gebeurt de besten. Volgens de ANWB staan deze tien items bovenaan de lijst van meest vergeten kampeerspullen:

  1. Duct tape (voor die allesbehalve leuke onverwachte reparaties)
  2. Oordoppen (hallo, snurkende buurman)
  3. Dikke sokken (want ’s nachts is het toch frisser dan je dacht)
  4. Zakmes (altijd handig, van het openen van verpakkingen tot het snijden van brood)
  5. EHBO-doos (je weet maar nooit, vooral met die koters)
  6. Vuurstarters (voor het kampvuur of die moeilijk aan te krijgen BBQ)
  7. Stoelen (op de grond zitten is toch minder gezellig)
  8. Plastic tafelkleed (voor een schoon en droog plekje om te eten)
  9. Afsluitbare bakjes en zakjes (eten bewaren of knutselspullen organiseren)
  10. Vermaak (spelletjes, puzzelboekjes – de perfecte redding op een regenachtige dag)

Lees ook – Seks in de voortent: ‘Hoe dóen mensen dat?’

Slimme kampeertips

Naast deze top 10 zijn er nog wat andere items die je niet wilt vergeten. Denk aan opladers voor al je elektronische apparaten, extra batterijen voor zaklampen, en mini-versies van je toiletspullen om ruimte te besparen. Als je lang op pad gaat, zijn shampoobars trouwens een lifesaver. Deze compacte zeepjes nemen nauwelijks plek in en gaan weken mee.

Beter voorbereid de volgende keer

Met dit lijstje ben jij straks helemaal klaar voor de volgende kampeertrip. Of je nu gaat voor een boerencamping of een luxe glamping, een goede voorbereiding scheelt een hoop gedoe. Dus onthoud: pak slim in, denk aan die vergeten spullen en geniet zonder stress van je kampeeravontuur.

Bron: RTL

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.