De kraamtijd van haar derde zoon was relaxed, tot Anne Staal samen met haar baby een maand in isolatie moest in het ziekenhuis. ‘Ons leven stond stil toen bleek dat Steve kinkhoest had.’
Lees verder onder de advertentie
Steve was zes weken oud toen hij heftige hoestbuien kreeg. Toen ik voor de derde keer bij de huisartsenpost zat, moest ik acuut door naar het ziekenhuis. Ik zat alleen in de auto toen Steve achterin weer zo begon te hoesten. Ik heb de auto met ronkende motor voor de deur van het ziekenhuis gezet en ben met hem naar binnen gerend.’
Lees verder onder de advertentie
In isolatie
‘De kinderarts vermoedde al snel dat hij kinkhoest had, zeker toen ik vertelde dat een van zijn broers al een tijd aan het hoesten was. We werden in isolatie geplaatst. Steve kreeg mijn borstvoeding via een sonde in zijn maag. Want als hij aan de borst dronk, triggerde dat de irritatie in zijn luchtwegen waardoor hij na het voeden weer een hoestbui kreeg. Met een zoutoplossing werd zijn neusje vrijgehouden en hij kreeg paracetamol tegen de pijn. Bij een hoestbui moest hij rechtop worden gehouden tot die over was.’
Lees verder onder de advertentie
22 wekenprik
‘Na vier weken mochten we naar huis, maar Steve heeft nog zeker een half jaar flink gehoest. Inmiddels is hij ruim anderhalf en is het een vrolijk ventje. Maar de periode in het ziekenhuis zal ik nooit vergeten. Ik vind het mooi dat zwangere vrouwen zich nu kunnen vaccineren tegen kinkhoest. Want kinkhoest bij een kleine baby is zo heftig, dat wens je echt niemand toe.’
Lees verder onder de advertentie
Jeugdarts Maartje Verhoeven over de 22 wekenprik:
“Door je tijdens de zwangerschap te laten vaccineren met de 22 wekenprik, is jouw baby vanaf dag 1 beschermd tegen kinkhoest. De antistoffen die jij direct na de vaccinatie aanmaakt, worden via de placenta overgedragen naar de ongeboren baby. Deze vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma en is gratis. Je kunt de prik halen vanaf 22 weken zwangerschap tot aan de bevalling. Wel geldt: hoe eerder hoe beter.”
Lees verder onder de advertentie
Meer weten en een afspraak maken? Check www.rijksvaccinatieprogramma.nl/22wekenprik.
Ondanks het coronavirus gaan de afspraken voor de 22 wekenprik gewoon door. Het is belangrijk dat je de vaccinatie komt halen. Heb jij of iemand anders uit je gezin klachten van neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en verzet de afspraak. Kom zoveel mogelijk alleen naar het consultatiebureau.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.