Je kind stuitert door het leven en een valpartij zit dus in een klein hoekje. Oeps, gevallen? Laat je niet stoppen door een grotere wond. Ook die kun jij voor je kind goed verzorgen. Bijvoorbeeld met een eilandpleister. Wil je weten hoe dat precies zit? Lees dan vooral even verder.
Lees verder onder de advertentie
Wat is een eilandpleister?
Er bestaan verschillende soorten wonden en zo dus ook verschillende pleisters. Zeker wanneer je een grotere wond hebt is het belangrijk deze goed af te dekken met een pleister, om infectie te voorkomen, bijvoorbeeld met een XL of XXL-pleister. Dit soort pleisters zijn extra lang en breed, waardoor ze ideaal zijn om een grotere huidbeschadiging af te dekken. Bijvoorbeeld een wond als gevolg van een kleine operatie of door een lelijke val die zorgt voor een grote schaafwond of lange snee. Met een eilandpleister bescherm je ook grotere wonden, doordat de plakrand zich niet te dicht bij de huidbeschadiging bevindt. Zo zorg je voor meer comfort wanneer je de pleister eraf trekt en dat de wond goed geneest. En dus minder tranen. Daarnaast heeft Hansaplast als enige pleisters die 99% van bacteriën blokkeren. Hiermee voorkom je infecties.
Lees verder onder de advertentie
Wondreiniging: ja!
Belangrijk: de bescherming of bedekking van een wond is niet het enige waar je op moet letten. Een wond goed schoonmaken is ook van groot belang en de eerste stap van wondverzorging. Grotere wonden hebben namelijk grotere kans op infectie. Er bestaan verschillende producten waarmee je een wond kunt reinigen. Gebruik bijvoorbeeld de Hansaplast Wondspray om de wond mee te reinigen. Een schone en gereinigde wond is zoals gezegd de eerste stap naar een optimale wondgenezing voor je kind. Reinig de wond van vuil en bacteriën om infecties te voorkomen.
Lees verder onder de advertentie
Plonzen maar
Hoe moet nou in de zomer met zwembad, zee of gewoon de douche? Spetteren kan gewoon. Hansaplast Aqua Protect XL/XXL pleisters zijn steriele pleisters voor 100% waterdichte bescherming van grotere en post-operatieve wonden. Hoera, deze pleisters zijn 100% waterproof, flexibel en door de sterke kleefkracht zijn de steriele pleisters ideaal voor wassen, douchen, baden en zwemmen. Het grote wondkussen werkt ook schok dempend en beschermt de wond zonder eraan te kleven.
Lees verder onder de advertentie
Niet krabbelen
Korstje erop? Zorg dat je kind die er niet afkrabt. Zodra je een snijwond of schaafwond krijgt, begint het lichaam met het genezen van de wond. Witte bloedcellen vallen bacteriën aan die infecties veroorzaken. Rode bloedcellen, fibrine en bloedplaatjes vormen een prop over de wond heen. En binnen de kortste keren vormt zich een korst. Als je kind de korst eraf krabt, kun dat niet alleen de wond weer openmaken en bacteriën toelaten, maar ook een groter litteken creëren wat een mooie wondgenezing tegengaat. Afblijven, dus.
Lees verder onder de advertentie
Pleisters kopen? Bestel online
Kies dus voor extra zacht of extra waterdicht; voor iedere situatie is wel pleister beschikbaar. In de online shop van Hansaplast vind je overigens nog veel meer soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog vrolijke kinderpleisters die troost bieden aan je kleintjes bij kleinere ongelukjes. Hansaplast pleisters zijn te verkrijgen bij iedere drogist en apotheek – maar ook online! Altijd fijn om maar in huis te hebben.
Let op: Is de wond van je kind erg groot of diep? Ga dan langs de huisarts of een medisch specialist. Zij geven jou het juiste advies over de verdere verzorging van de wond.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.