De 10 leukste thema’s voor een kinderfeestje in 2024

31.08.2024 15:00

Zodra de uitnodigingen de deur uit zijn, begint de voorpret: het plannen van hét kinderfeestje van het jaar. Maar welk thema kies je dit keer?

Of je nu een groep kleuters hebt die hun favoriete TV-helden willen ontmoeten, of een stel oudere kinderen die klaar zijn voor een TikTok-dansoff, wij hebben de meest creatieve ideeën voor 2024 op een rij gezet.

1. Super Mario Party

Met de recente lancering van nieuwe Mario-games en films, is dit thema een hit. Denk aan activiteiten zoals een “Mario Kart” race met kleine autootjes, “Paddenstoelen” cupcakes, en een speurtocht om “Power Stars” te verzamelen.

2. Bluey Adventure Bash

Bluey, de populaire Australische animatieserie, is favoriet bij jongere kinderen. Dit thema kan bestaan uit spelletjes zoals verstoppertje met “Bluey” en “Bingo”, creatieve knutselactiviteiten zoals het maken van hondenoortjes, en “Aussie” snacks zoals lamingtons en mini meat pies.

3. Wednesday Addams Spooktacular

De Netflix-serie “Wednesday” blijft populair, vooral bij oudere kinderen. Denk aan een spookachtig feest met gotische decoraties, een “Nevermore Academy” quiz, en “Thing” koekjes. Iedereen kan zich verkleden als hun favoriete personage.

4. Taylor Swift Eras Tour Party

Taylor Swift is hotter dan ooit, en haar “Eras Tour” heeft een grote impact gehad. Kinderen kunnen zich verkleden in outfits geïnspireerd door verschillende albums van Taylor. Activiteiten kunnen bestaan uit karaoke, het maken van vriendschapsarmbandjes, en het decoreren van cupcakes met albumthema’s.

5. Cocomelon Playdate

Voor de jongste feestgangers is een “Cocomelon” thema perfect. Denk aan kleurrijke decoraties, eenvoudige spelletjes zoals “Musical Chairs” met Cocomelon-liedjes, en knutselen van schattige diadeems. Kleine snacks zoals fruitspiesjes en mini-sandwiches maken het compleet.

6. TikTok Dance-Off Party

Voor de wat oudere kinderen is een TikTok-thema nog steeds razend populair. Organiseer een danswedstrijd waarbij de kinderen hun favoriete TikTok-dansjes laten zien. Er kan ook een “DIY TikTok” station zijn waar kinderen hun eigen video’s kunnen opnemen met leuke achtergronden en accessoires.

7. Paw Patrol Rescue Mission

Nog steeds een favoriet onder jongere kinderen. Dit feest kan bestaan uit reddingsmissies zoals een speurtocht naar “verloren dieren” en het bouwen van “Paw Patrol” voertuigen met karton. Snacks kunnen bestaan uit hondenkoekjes (van koekjesdeeg) en een pup-cake.

8. Encanto Magical Celebration

Het thema van “Encanto” blijft populair met zijn betoverende sfeer en kleurrijke personages. Organiseer een feest vol magische activiteiten zoals bloemenkransen maken, een “Mirabel” muziekworkshop, en “Arepas con Queso” als snacks.

9. Space Explorer Party

De fascinatie met ruimte en wetenschap groeit nog steeds. Kinderen kunnen zich verkleden als astronauten en deelnemen aan ruimte-gerelateerde activiteiten zoals het bouwen van raketten, planetenjacht, en het maken van “maansteen” koekjes.

10. Spider-Verse Adventure

Met de populariteit van de nieuwe “Spider-Man: Across the Spider-Verse” film, is een Spidey-thema perfect. Kinderen kunnen hun eigen “Spider-Maskers” maken, deelnemen aan een “web sling” spel (met nep spinnenwebben), en genieten van “Spidey” snacks zoals rood-blauwe cupcakes.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.