Repareren is goed voor de portemonnee, het milieu en voor een heerlijk trots gevoel. Want hoe leuk is het om zelf de babyfoon weer aan de praat te krijgen of je gescheurde lievelingsspijkerbroek weer nieuw leven in te blazen? Begin eens met deze handige tips.
Lees verder onder de advertentie
1. Hulptroepen
Het maakt niet uit of je het vergeten bent- of nooit hebt geleerd: ook jij kunt repareren. Er is altijd wel een buurvrouw of vriendin die goed is met naald en draad of juist iemand die van technische klusjes houdt, van wie je wat kunt leren. Repareerhet.nl helpt je om in een paar stappen een kapot voorwerp te herstellen. Of, Google dat kapotte speelgoed eens met een reparatievraag voor een oplossing.
Lees verder onder de advertentie
2. Lenen
Heb je niet het gereedschap en de onderdelen om het te repareren? Kijk eens op Peerby. Je kunt hier heel makkelijk gereedschap lenen of huren, bij jou in de buurt. Gewoon, van de buren.
Lees verder onder de advertentie
3. Op naar het café
Bij het lokale Repair Café repareer je gezellig samen kapotte spullen, krijg je direct deskundig advies, doe je heerlijke inspiratie op, terwijl je ook nog buurtbewoners ontmoet. Knuffels kun je repareren bij Repair Café Kids. Hier leren kinderen hun eigen speelgoed repareren.
Lees verder onder de advertentie
4. Kluscursus voor vrouwen
Verschillende doe-het-zelf winkels organiseren geregeld avonden waar je, gezellig met vrouwen onder elkaar, op verschillende niveaus het klussen onder de knie kunt krijgen. Makkelijk als je geen kaas hebt gegeten van boren, schilderen of schroeven, maar dit wel graag wilt kunnen. Maar ook als je al een pro bent en wat wilt specialiseren.
Lees verder onder de advertentie
Direct een nieuwe kopen als iets stuk is is echt niet nodig. Wekelijks worden in Nederland 10,9 miljoen kilo elektrische apparaten en textiel afgedankt. En nog veel meer spullen, die na een kleine reparatie vaak nog prima mee kunnen. Ook jij kunt repareren. Vind alles om zelf aan de slag te gaan op: repareerhet.nl of deel het op #waardeerhetrepareerhet
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.