In samenwerking met Kek Mama

“Dit helpt echt tegen krampjes!”

13.09.2024 12:00

Als moeder wil je natuurlijk alleen het beste voor je kleintje, maar het kiezen van de juiste flesvoeding kan een behoorlijke uitdaging zijn, helemaal als normale flesvoeding problemen geeft. Het aanbod is overweldigend. Hoe weet je wat het beste is voor jouw baby? Om je op weg te helpen, stelden we een testpanel van moeders, met baby’s ouder dan 6 maanden, samen om de Etos Geitenmelk, Extra Care en Anti Reflux flesvoeding onder de loep te nemen. Ontdek de ervaringen van onze testmoeders – misschien vind je wel precies wat jouw baby nodig heeft!

Smaakt het?

We vroegen ons af wat jullie als ouders belangrijk vinden bij het kiezen van flesvoeding. Een veel voorkomend antwoord? De smaak. Snappen we, want je kleintje moet zijn flesje wel met plezier leegdrinken. Maar smaken verschillen, en wat het kindje van je beste vriendin heerlijk vindt, hoeft niet per se in de smaak te vallen bij jouw baby. De kleintjes uit ons testpanel zijn in ieder geval enthousiast: zowel de Etos Geitenmelk , Etos Extra Care én Etos Anti Reflux flesvoeding vielen goed in de smaak en kregen alle drie een dikke 8! Zo zegt mama Kelly over de Anti Reflux flesvoeding: “Mijn zoontje heeft nog nooit zo snel een fles leeggedronken.”

Geitenmelk flesvoeding staat bekend om de milde smaak, en dat werd ook door ons testpanel bevestigd. “Ik ben zelf geen fan van geitenproducten, maar deze melk heeft geen overheersende geit smaak en smaakt juist heel zacht!” liet een van de moeders weten. Toch blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zo is het kleintje van mama Jo-Ann geen grote fan – smaken verschillen, ook bij de allerkleinsten!

Krampjes, spugen en moeizaam ontlasting…

Waar de Etos Anti Reflux flesvoeding speciaal is ontwikkeld om spugen bij de kleine te verminderen, helpt de Etos Extra Care flesvoeding juist bij het tegengaan van krampjes en moeizame ontlasting. Ook dit wilden we maar al te graag testen. Meer dan de helft van de moeders geeft aan dat klachten zoals krampjes en spugen afnamen na het gebruik van de Etos Extra Care of Anti Reflux flesvoeding. Maar, zoals altijd, is ieder kleintje anders. Zo geeft een moeder aan dat de krampjes eerst weliswaar afnamen, maar daarna weer wat heviger werden. 

Even praktisch

Misschien heb je het al gemerkt: de verpakking van Etos flesvoeding heeft een make-over gekregen. De oude vertrouwde bussen hebben plaatsgemaakt voor papieren dozen met aluminium zakken erin – een stuk beter voor het milieu!

Ons testpanel geeft de nieuwe verpakking een mooie 7. De moeders vinden het handig dat de flesvoeding makkelijk op te bergen is, en het feit dat de voeding per twee porties is verpakt zorgt ervoor dat alles langer vers blijft. En extra punten voor het gemak: de verpakking is ook nog eens makkelijk te openen. Kortom, een geslaagde make-over. Een moeder gaf aan wat struggles te hebben met het schepje: “Ik had moeite om het schepje te vinden en wat moeite om het schepje af te strijken.” Maar het grootste deel had hier gelukkig geen last van.

Prijs-kwaliteit

Flesvoeding alternatieven voor speciale behoeften kunnen best wel prijzig zijn. Helemaal als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een alternatief voor flesvoeding zonder koemelk, zoals Geitenmelk. Daar brengt Etos verandering in en dat wordt zeer gewaardeerd door het testpanel: ruim 85% van de moeders vindt de betaalbaarheid van de Etos Geitenmelk (als alternatief voor koemelk), Extra Care en Anti-Reflux flesvoeding een groot voordeel. Moeder Tessa zegt over de Etos Geitenmelk flesvoeding: “Ik was wat sceptisch omdat de prijs wat lager is. Maar deze flesvoeding is helemaal top! Ook voor mijn portemonnee.”

Conclusie

De Etos Geitenmelk flesvoeding wordt door 83% van de moeders aangeraden: Goede prijs-kwaliteit, dus als iemand geitenmelk zoekt zal ik zeker die van Etos aanbevelen”. Ook de Etos Extra Care en Anti Reflux flesvoedingen vallen in de smaak: 100% van de moeders beveelt deze producten aan. Wat een score! Zo geeft moeder Chessy de Etos Extra Care flesvoeding een 8: “Omdat ik uit eigen ervaring zie dat de flesvoeding aanslaat. Dit is natuurlijk per baby verschillend, maar bij mijn zoontje geeft het degelijk wat verschil en verlicht het zijn klachten.”

Ben je nieuwsgierig naar wat de Etos flesvoeding voor jouw baby kan betekenen? Ontdek hier het hele assortiment!

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Etos.