In samenwerking met Kek Mama

Kimberley test de nieuwste Easywalker en is fan: ‘Maakt mijn leven een stuk relaxter!’

09.09.2024 14:42
Jackie in de Rockey S

Een fijne buggy stond al een tijdje op de wishlist van Kek Mama-redacteur Kimberley. Dus of ze de compacte en knappe Easywalker Rockey S wilde testen? Yes please! 

Een fijne buggy kan ik al een tijd goed gebruiken. De kinderwagen doet trouw dienst vanaf Jackies geboorte, maar handzaam is ‘ie – groot en zwaar – allang niet meer nu ze al bijna twee is. En zéker niet tijdens een autovakantie met het hele gezin waarbij je de wagen met militaire precisie moet zien te pakken. Dan is iedere vierkante cm die je overhoudt winst en het uit elkaar moeten halen van zo’n wagen maar gedoe. Geen beter moment om de nieuwste meest compacte buggy van Easywalker te testen dus. Naast manlief, Norah (6) en Jackie gaat ook de Rockey S mee op vakantie naar Frankrijk.  Compact is ‘ie zeker: nadat de auto volledig is ingepakt kan ik zowaar relaxed op de bijrijdersstoel blijven zitten zonder dat ik mijn benen in onmogelijke posities moet vouwen. Zelfs de XL-opblaasflamingo kan nog mee. 

Eén klik

Nu moet ik bekennen dat ik, met mijn twee linkerhanden, destijds een half jaar nodig had om te ontdekken hoe ik de kinderwagen uit- en vooral weer in kon klappen. Dus zo’n nieuw apparaat is altijd een beetje spannend. Maar de Rockey doet wat hij belooft: in één klik laat hij zich uitvouwen tijdens onze tussenstop. En de volgende ochtend? Dan klap ik hem net zo makkelijk weer in, wat ook niet onbelangrijk is. 

Tikkie jaloers

Jackie zit momenteel in de zelluf-doen-fase, maar laat zich toch zonder al te veel gemopper door de Franse straatjes duwen – vol met van die klotekeitjes, pardon, authentieke stenen, waar de Rockey geen last van heeft. Trappetje op, trappetje af? Geen probleem. Door het lichtgewicht tillen we Jackie met gemak naar boven of beneden. Noor roept als bijna-vierdegroeper dagelijks hoe groot ze is, maar werpt af en toe een jaloerse blik op haar zusje die zich prinsesheerlijk door de stadjes laat rijden. In theorie zou ‘t kunnen: de wagen houdt tot 22 kilo. In de praktijk ben ik net iets te zuinig op onze spiksplinternieuwe reisgenoot. Gelukkig is duwen bijna net zo leuk.

‘Duwen is gelukkig net zo leuk’

Zon, zee-, strandproof

Voor mij is het geen vakantie zonder strand. Eerlijk is eerlijk: buggy’s en stranden zijn nooit een match made in heaven. Ook de Rockey houdt niet echt van zand. Maar doordat hij zo licht en compact is, brengt de buggy ons toch zonder al te veel gezucht en gesteun naar dat fijne plekje waar we na een heerlijke middag uiteindelijk de zon in de zee zien zakken. Ook op het strand zit Jackie er graag in, lekker onder de uitschuifbare zonnekap met ventilatie. Natuurlijk niet in de brandende zon; het is een fijne kap, maar geen parasol. De wielen zijn in één klik afneembaar, dus die heb ik die avond sneller weer zandvrij dan mezelf.

Het oog wil ook wat

De Rockey is niet alleen praktisch, maar ook een knappe buggy. Ik testte een exemplaar in de mooie Smooth Grey-tint, en na twee weken Frankrijk zag hij er nog steeds als nieuw uit. De hoogwaardige stof, gemaakt van gerecycled plastic, is bovendien makkelijk afneembaar. IJsjesproof, zeg maar!

Het ultieme pluspunt voor een bourgondiër als ik? De ruime boodschappenmand onder de wagen natuurlijk. Baguettes, wegloopkazen, lokale wijnen – het past allemaal. Al kun je de ruimte natuurlijk ook gebruiken voor het plaatsen van een flink gevulde luiertas. 

Nog meer pluspunten:

– Automatisch in- en uitvouwen met één klik.

– Vanaf de geboorte geschikt dankzij de reiswiegoptie.

– Compatibel met autostoeltjes (met adapters).

– Gemaakt van hoogwaardige, gerecyclede stoffen.

– Supergroot zitvlak met een belasting tot 22 kilo.

– Extra grote uitschuifbare zonnekap met luchtventilatie aan de zijkanten.

– Afneembare, comfortabele gewatteerde inlegzitting en een 5-punts veiligheidsgordel.

– Handige hoge duwstang en verstelbare beensteun.

– Ruime boodschappenmand en een geavanceerd remsysteem.

– Inclusief accessoires zoals een regenhoes, bumperbar en beensteun.

– Alle wielen zijn met één klik afneembaar voor eenvoudig schoonmaken.

Klein formaat, groot gemak

De Rockey S is niet alleen de lichtste buggy van Easywalker, maar ook de gemakkelijkste reisgenoot. Met zijn gewicht van slechts zeven kg en een formaat dat gegarandeerd als handbagage kan worden meegenomen (dus ook ideaal op vliegvakantie!), is dit een absolute musthave voor elke ouder die veel onderweg is. Onze vakantie werd er in ieder geval een stuk relaxter van. Jackie is fan. En ik ook, want hij gaat – terug in Nederland – overal mee naartoe. On y va!

Meer te weten komen over deze geweldige travel-proof buggy van Easywalker of ‘m alvast shoppen om hem van je uitzetlijst af te strepen? Dat doe je hier. Je shopt de Rockey S al voor €399,99 (incl. veiligheidsbeugel en regenhoes). En goed nieuws! Binnenkort volgen ook de iets ruimere varianten: de Rockey M & L, om aan de behoefte van iedere ouder te voldoen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Easywalker.