Op tv schittert Anne van der Meer als presentatrice, maar achter de schermen deelt ze met haar partner Marijn een persoonlijke strijd. Hun nummer één wens om ouders te worden werd overschaduwd door teleurstelling en wanhoop, omdat hun ongeboren kindjes geen nieren ontwikkelden. Een van de redenen voor Anne om zich als ambassadrice aan te sluiten bij Kidnie, het nieuwe initiatief van de Nierstichting.
Lees verder onder de advertentie
“Hoe kon dit gebeuren?” Anne en Marijn hadden geen nierproblemen, en in de familie was er niets van dit soort bekend. Na drie aangrijpende zwangerschappen en heel wat tranen kwam het koppel in aanmerking voor genetisch onderzoek, waaruit bleek dat er een genetische fout zat in een nier-gen.
Lees verder onder de advertentie
Welkome verrassing
Een harde confrontatie, maar tegelijkertijd een opluchting omdat ze direct in aanmerking kwamen voor gen-selectie. Hiermee konden artsen controleren of de baby het goede of foute nier-gen had. De angst dat het weer mis zou gaan, was intens. Maar wat een geluk: een nieuwe zwangerschap verraste Anne en Marijn nog vóór de gen-selectie.
Lees verder onder de advertentie
Na 13 weken zwangerschap was het weer tijd voor het megaspannende onderzoek . “De arts, die wéér het echoapparaat op mijn buik zette, bleef even stil. Toen hoorden we haar zeggen: ik zie een nier! En een gevulde blaas, hoera! Misschien denk je nu, ‘gevulde blaas, hoera?’ Maar ja, HOERA! Er was één werkende nier zichtbaar, en daarmee kun je leven,” vertelt Anne stralend.
“Afgezien van regelmatige ziekenhuischeck-ups, doet hij gewoon waar peuters goed in zijn: de boel op stelten zetten”
De werkende nier van Mees maakt hem hun wondertje. Met zijn ‘mononier’ ervaart hij volgens Anne weinig problemen. “Afgezien van regelmatige ziekenhuischeck-ups, doet hij gewoon waar peuters goed in zijn: de boel op stelten zetten. Hij is de meest actieve peuter ooit!”
Ondanks deze zware tegenslagen heeft Anne zich niet laten ontmoedigen. Samen met haar partner heeft ze de kracht gevonden om door te gaan en anderen te inspireren. Als ambassadrice van Kidnie, het nieuwe initiatief van de Nierstichting, zet ze zich gepassioneerd in om bewustzijn te creëren rondom nierproblematiek en het belang van nieronderzoek. Samen met wetenschappers en een sterke community strijdt ze voor kindvriendelijke behandelingen, vroegtijdige opsporing van nierschade, en zelfs genezing voor de nieuwe generatie nieren.
Lees verder onder de advertentie
Anne en Marijn dragen de pijn van hun verloren kindjes met zich mee, maar putten ook hoop uit de voortgang van gen-selectie. “We hopen ooit nog een gezond broertje of zusje voor Mees te mogen begroeten.”
In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”