Op tv schittert Anne van der Meer als presentatrice, maar achter de schermen deelt ze met haar partner Marijn een persoonlijke strijd. Hun nummer één wens om ouders te worden werd overschaduwd door teleurstelling en wanhoop, omdat hun ongeboren kindjes geen nieren ontwikkelden. Een van de redenen voor Anne om zich als ambassadrice aan te sluiten bij Kidnie, het nieuwe initiatief van de Nierstichting.
Lees verder onder de advertentie
“Hoe kon dit gebeuren?” Anne en Marijn hadden geen nierproblemen, en in de familie was er niets van dit soort bekend. Na drie aangrijpende zwangerschappen en heel wat tranen kwam het koppel in aanmerking voor genetisch onderzoek, waaruit bleek dat er een genetische fout zat in een nier-gen.
Lees verder onder de advertentie
Welkome verrassing
Een harde confrontatie, maar tegelijkertijd een opluchting omdat ze direct in aanmerking kwamen voor gen-selectie. Hiermee konden artsen controleren of de baby het goede of foute nier-gen had. De angst dat het weer mis zou gaan, was intens. Maar wat een geluk: een nieuwe zwangerschap verraste Anne en Marijn nog vóór de gen-selectie.
Lees verder onder de advertentie
Na 13 weken zwangerschap was het weer tijd voor het megaspannende onderzoek . “De arts, die wéér het echoapparaat op mijn buik zette, bleef even stil. Toen hoorden we haar zeggen: ik zie een nier! En een gevulde blaas, hoera! Misschien denk je nu, ‘gevulde blaas, hoera?’ Maar ja, HOERA! Er was één werkende nier zichtbaar, en daarmee kun je leven,” vertelt Anne stralend.
“Afgezien van regelmatige ziekenhuischeck-ups, doet hij gewoon waar peuters goed in zijn: de boel op stelten zetten”
De werkende nier van Mees maakt hem hun wondertje. Met zijn ‘mononier’ ervaart hij volgens Anne weinig problemen. “Afgezien van regelmatige ziekenhuischeck-ups, doet hij gewoon waar peuters goed in zijn: de boel op stelten zetten. Hij is de meest actieve peuter ooit!”
Ondanks deze zware tegenslagen heeft Anne zich niet laten ontmoedigen. Samen met haar partner heeft ze de kracht gevonden om door te gaan en anderen te inspireren. Als ambassadrice van Kidnie, het nieuwe initiatief van de Nierstichting, zet ze zich gepassioneerd in om bewustzijn te creëren rondom nierproblematiek en het belang van nieronderzoek. Samen met wetenschappers en een sterke community strijdt ze voor kindvriendelijke behandelingen, vroegtijdige opsporing van nierschade, en zelfs genezing voor de nieuwe generatie nieren.
Lees verder onder de advertentie
Anne en Marijn dragen de pijn van hun verloren kindjes met zich mee, maar putten ook hoop uit de voortgang van gen-selectie. “We hopen ooit nog een gezond broertje of zusje voor Mees te mogen begroeten.”
In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]