Gezonder koken voor je kind zonder urenlang bezig te zijn? Kan gewoon. Met een paar kleine aanpassingen, die ook nog eens weinig tijd kosten, maak je de avondmaaltijd stukken gezonder – en nog lekker ook.
Lees verder onder de advertentie
Basisingrediënten
Een potje olijven, verse tomaten, wat gedroogde kruiden, ui en knoflook en pasta – meer heb je niet nodig om een snelle, verse pastasaus in elkaar te draaien. Zorg daarom dat je altijd een paar van zulke basisingrediënten in huis hebt als je later thuiskomt van je werk of de voetbaltraining van je kind. Hartstikke lekker en stukken gezonder dan een diepvriespizza.
Lees verder onder de advertentie
Kalm aan met de saus
Toegegeven: mayo of ketchup smaakt zalig bij frietjes of vlees, maar zulke sauzen bevatten vaak veel extra toegevoegde suikers. Kalm aan met de saus dus, of kies voor een suikervrije variant – die zijn er namelijk ook. Nog beter is het om de saus uit je eten te skippen: breng aardappels bijvoorbeeld op smaak met wat olijfolie, peper, zout en tijm voor je ze gaat bakken of grillen. Echt: smaakt verrukkelijk en je kind mist die dot saus geen seconde.
Lees verder onder de advertentie
Doe het lekker zelf
Een kant-en-klare salade is reuzehandig als je weinig tijd hebt en lijkt ook gezond, maar de bijbehorende dressings zitten vaak vol met toegevoegde suikers en kleurstoffen. Terwijl je – serieus – in nog geen tien minuten tijd zelf een salade in elkaar flanst. Gooi wat komkommer, sla en tomaten in een bak, maak een dressing van olijfolie, azijn, mosterd en een beetje honing en klaar ben je. Geloof ons: hierna wil je niks anders meer. En het is nog goedkoper ook.
Friet is altijd een feest voor kinderen, en met een airfryfer maak je ook nog eens een gezonde variant klaar. Dit apparaat gebruikt namelijk warme lucht om gerechten te bakken, braden en grillen met weinig tot geen toegevoegde olie. Net zo krokant als gefrituurde gerechten, maar met veel minder vet.
Lees verder onder de advertentie
Fruit als toetje
Genoeg gezonde en lekkere alternatieven voor die bak vla of chocolademousse. Een fruitsalade of een bakje yoghurt met aardbeien, bijvoorbeeld – zo komt je kind meteen aan z’n twee stuks fruit per dag. Nog beter als het buiten bloedheet is: zelfgemaakte waterijsjes van fruit of groenten (ooit komkommerijs geproefd?). Gooi wat zoektermen in een online zoekmachine en je komt de lekkerste recepten tegen.
Lees verder onder de advertentie
Nóg meer recepten
Benieuwd naar meer inspiratie? In onderstaande video’s vind je de lekkerste ideeën. Simpel, makkelijk en snel.
Een gezonde pita-pizza – leuk om samen met je kind te maken
Van zó’n lunchbox wordt ieder kind (en iedere ouder) vrolijk
Op zoek naar gezonde snacks? Alsjeblieft:
Kennen we allemaal: kinderen die weigeren groenten te eten. Ben je dat gevecht aan de eettafel beu? Australische onderzoekers hebben de oplossing.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.