Sporty Spice? Deze mom workout past bij jouw sterrenbeeld

10.10.2024 15:00
Sporten workouts


Met deze mom workouts afgestemd op jouw sterrenbeeld, wordt selfcare een eitje. Verwen jezelf en vind die broodnodige balans tussen mamataken en me-time. Of je nu op zoek bent naar een moment van rust op je yogamat of een energieke uitlaatklep, de sterren hebben dé workout voor jou.

Ram (21 maart – 19 april)

Jouw workout: Mom in Balance bootcamp
Als Ram heb jij geen tijd voor halve maatregelen. Jij gaat hard of je gaat helemaal niet. Een intensieve bootcamp in de buitenlucht is perfect voor jou. Je rent, je springt, je duwt, je trekt en je verbrandt alle stress van het ouderschap. Binnen een uur heb jij je dagelijkse dosis actie gehad, terwijl je stiekem toch even me-time hebt gepakt.

Stier (20 april – 20 mei)

Jouw workout: Yoga Nidra
Stier, laten we eerlijk zijn: jij houdt van comfort en rust. Voor jou is de ideale workout er een waarbij je eigenlijk nauwelijks hoeft te bewegen. Enter Yoga Nidra – ook wel bekend als ‘de slaap-yoga’. Jij rolt je matje uit, ligt lekker onder een dekentje en laat je door een zachte stem begeleiden naar ultieme ontspanning. Hierna ben je volledig zen en klaar om je kids weer liefdevol te omarmen… of gewoon nog even lekker te blijven liggen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Jouw workout: Rocycle
Tweelingen, jouw energie is onuitputtelijk (net als die van je kinderen). Jij hebt een workout nodig die je continu uitdaagt, met snelle beats en véél afwisseling. Rocycle is perfect voor jou: een intensieve spinning-les met knallende muziek en opzwepende vibes. Je trapt de stress van je af terwijl je gedachten alweer bij je volgende avontuur zijn. Door de variatie in tempo en muziek is verveling ver te zoeken. Ideaal voor je rusteloze aard.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Jouw workout: Pilates
Als zorgzame Kreeft geef je altijd alles aan je gezin, maar nu is het tijd om aan jezelf te denken. Pilates is de perfecte manier om even naar binnen te keren en je eigen kracht te herontdekken. Terwijl je werkt aan je core en ademhaling, krijg je die broodnodige rustmomentjes. De vloeiende bewegingen en het rustige tempo zorgen ervoor dat je fysiek én mentaal weer opgeladen wordt, klaar om weer in je ‘mama-modus’ te springen. En hey, zelfs als de kinderen roepen, blijf jij nog even liggen op je matje. Selfcare first.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Jouw workout: Dance Fitness
Leeuw, jij leeft voor de spotlights en dansen is voor jou de ultieme vorm van expressie. Dance fitness is jouw ideale uitlaatklep. Het geeft je niet alleen een energieke workout, maar ook een podium waar je mag stralen. Zwierende heupen, swingende armen en het gevoel dat je weer even die danskoningin bent. Je kinderen mogen dan wel je publiek zijn thuis, maar in deze les ben jij de ster. Na afloop voel je je weer als herboren, klaar om het dagelijkse huishouden met flair te leiden.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Jouw workout: Barre
Als perfectionistische Maagd houd je van precisie en structuur. Daarom is Barre jouw ultieme workout. Dit is een mix van ballet, pilates en krachttraining waarbij elke beweging telt. Jij geniet van de perfecte controle en strakke lijnen in deze workout—het is bijna een kunstvorm. Terwijl je werkt aan die strakke benen en rug, geniet je stiekem ook van de rust en de orde die je zo lief is. 

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Jouw workout: Hot Yoga
Weegschaal, jij zoekt altijd balans en harmonie, maar soms heb je net dat beetje extra warmte nodig. Hot yoga is jouw manier om lichaam en geest weer in evenwicht te brengen, in een ruimte die voelt als een warme omhelzing (of een sauna, laten we eerlijk zijn). Terwijl je werkt aan je flexibiliteit, zweet je alle stress van de dag eruit. Na de les ben jij niet alleen fysiek opgeladen, maar ook mentaal weer helemaal in balans. Plus, je huid glanst als nooit tevoren. Win-win!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Jouw workout: Kickboksen
Schorpioen, jij hebt een intens karakter en houdt ervan om ergens helemaal voor te gaan. Kickboksen is jouw perfecte workout om die innerlijke kracht los te laten. Even helemaal knallen, stoten en trappen om alle frustraties (ja, zelfs de verborgen mama-frustraties) kwijt te raken. Na een les kickboksen voel jij je onoverwinnelijk en kan je alles aan—of dat nu een driftbui van je peuter is of de chaos van een kinderfeestje. Jij hebt het onder controle.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Jouw workout: Outdoor Bootcamp
Als avontuurlijke Boogschutter wil je het liefst de hele dag buiten zijn. Wat is er dan beter dan een outdoor bootcamp? Je krijgt frisse lucht, een flinke dosis beweging en vooral geen saaie sportschool muren. Of je nu door het park rent of met een groepje andere mama’s in de modder ligt te ploeteren, jij voelt je als herboren. Na een uurtje knallen in de natuur ben je weer helemaal opgeladen, klaar voor de volgende uitdaging die het moederschap met zich meebrengt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Jouw workout: Krachttraining
Als gedisciplineerde Steenbok wil jij resultaten zien, en snel graag. Krachttraining is voor jou de perfecte manier om structuur in je workout te krijgen én om sterker te worden, fysiek én mentaal. Je houdt ervan om jezelf uit te dagen en stap voor stap sterker te worden, net zoals je dat in het leven doet. Jij hebt geen geduld voor chaotische workouts – geef jou maar een paar gewichten en een strak schema en je bent helemaal in je element. Krachtig, georganiseerd en klaar voor actie.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Jouw workout: CrossFit
Waterman, jij houdt niet van voorspelbaarheid. Je zoekt altijd iets vernieuwends en uitdagends, iets wat je intellect én je lichaam prikkelt. CrossFit is daarom jouw perfecte match. Geen enkele workout is hetzelfde en de variatie houdt het voor jou interessant. Plus, het is de perfecte manier om even al die creatieve energie die je hebt, om te zetten in fysieke kracht. Na een uur CrossFit ben je helemaal klaar voor de chaos van thuis (of heb je weer een nieuwe hobby bedacht om je kids mee bezig te houden).

Vissen (19 februari – 20 maart)

Jouw workout: Zwemmen
Vissen, als jij ergens tot rust komt, is het wel in het water. Zwemmen is voor jou de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en je gedachten letterlijk van je af te laten glijden. Het ritmische bewegen in het water brengt je in een bijna meditatieve staat, ver weg van de realiteit van snotneuzen en lego-blokjes. Na een uurtje baantjes trekken voel jij je weer helemaal fris en klaar om de wereld (of in ieder geval je huishouden) weer aan te kunnen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.