De ‘R’ zit nog steeds in de maand en dat betekent: hoestbuien, snotneuzen en koters met koorts. Hoe je het griepseizoen voortaan fluitend trotseert? Dankzij deze tips die je enkel ‘s ochtends hoeft toe te passen.
Sta eerder op
Geen paniek, heus geen uren; een halfuurtje eerder dan normaal is meer dan zat. Zo begin je je dag niet meteen gehaast, kun je jezelf terwijl je kind nog ligt te ronken in alle kalmte klaarmaken en even een momentje voor jezelf creëren. En dat is niet alleen fijn, maar ook nog hartstikke gezond. Door te veel stress maakt je lichaam namelijk het hormoon cortisol aan en dát zorgt er op lange termijn weer voor dat je immuunsysteem een klap krijgt. Kortom: moeten we niet hebben.
Drink meteen twee glazen water als je wakker wordt
Lekker om je dorst te lessen, maar ook om je vochtbalans na de nacht weer op te krikken. Want wist je dat je per nacht een kwart tot een halve liter vocht verliest? Dit gebeurt gedeeltelijk via je adem en voor ongeveer 60 procent door transpireren. Ook een belangrijke reden om ‘s ochtends twee glazen water achterover te slaan: het brengt je lichaam op gang (met name je metabolisme) en voert afvalstoffen af.
Ga voor vitamines
Natuurlijk krijg je al de nodige vitaminen binnen door het eten van groenten en fruit, maar tijdens het griepseizoen – en eigenlijk het hele jaar door – is extra vitaminesupport in de vorm van een supplement geen overbodige luxe. En wil je dat je kind ook wat extra’s binnen krijgt? Kies dan voor de suikervrije en vegan vitaminegummies van Yummygums. Die zien er namelijk niet alleen vrolijk uit, ze smaken ook nog heerlijk fruitig én bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Als dat geen feest is voor je kind…
En voor jezelf, want Yummygums heeft ook supplementen voor volwassenen – of je nu op zoek bent naar ondersteuning voor je weerstand, een sterke haardos of een portie vitamine D tijdens de donkere dagen. Zelf proeven, klik hier? Met de code KEKMAMA20 krijg je nu 20% korting op jouw aankoop. (Geldig op losse gummies en niet in combinatie met andere acties)
Stel jezelf de vraag: waar ben ik dankbaar voor?
Klinkt misschien wat zwaar, maar hou het lekker simpel en klein. Ben je bijvoorbeeld dankbaar voor de fris gewassen gordijnen? Dat je eindelijk een keer een nachtje door kon slapen? Of dat de zon mooi op de vensterbank schijnt? Door dagelijks stil te staan bij het kleine geluk en vijf dingen te noemen waar je dankbaar voor bent, begin je de dag heerlijk positief. Tsjaka!
Neem een koude douche
Een tip voor de echte bikkel, maar het werkt. Je bent meteen wakker (wel zo prettig na een onrustige nacht door doorkomende tandjes of krokodillen onder het bed), het ondersteunt je natuurlijke bioritme en geeft een ‘cortisolboost’. Dit is onder andere goed voor je immuunsysteem en je mentale weerbaarheid.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.