Zo vaak zou je de slaapkamer van jou en je kids moeten stofzuigen

29.08.2024 15:00
stofzuiger

Wist je dat stofzuigen een goede oefening is voor de armspieren? Hopelijk voel je je nu gemotiveerd om wekelijks de slaapkamers van jou en je kinderen te stofzuigen, want volgens VT wonen moet dit maar liefst zo vaak om rondslingerend stof zo veel mogelijk te vermijden. 

Slaapkamers zijn vaak een magneet voor stof en huisstofmijt. Dat betekent niet alleen een minder schone kamer, maar ook een slechtere lucht. Wil je dat jij en je kleintje(s) beter slapen, zorg er dan voor dat je minimaal één keer per week de kamers stofzuigt. Was je al op zoek naar een extra arm activiteit? Pak dan de stofzuiger en maak van schoonmaken een energieke workout. 

Lees ook: Dit is jouw minst favoriete mom duty, volgens je sterrenbeeld   

Hoe zit dat bij allergieën, astma of huisdieren? 

Heeft een van je huisgenoten of jijzelf last van allergieën of astma, dan is het een goed idee om twee keer per week te stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat de allergenen minder worden en verbetert de lucht in de slaapkamers. Als je ook nog eens een harige vriend in huis hebt lopen, is het zelfs aangeraden om dagelijks te stofzuigen. Huisdieren laten namelijk veel haren en huidschilfers achter waardoor je in no-time vuil in huis hebt. Geen zorgen, als je er niet elke dag de tijd voor hebt, doe het dan in ieder geval twee keer per week. 

Vergeet ook niet goed onder de bedden te stofzuigen. Daar verzamelt het stof zich vaak het liefst en hoopt het zich op.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.