‘De jeugd van tegenwoordig’ maak je heus niet alleen blij met schermpjes. Bekijk deze speelgoedtips van fisher-price maar: garant voor urenlang plezier en hartstikke leerzaam. Ideaal nu de feestmaand er weer aankomt.
Lees verder onder de advertentie
1. Lekker knuffelen
De buik van de otter beweegt omhoog en omlaag in een ritmische beweging en imiteert zo jouw ademhaling. In combinatie met de rustgevende muziek, geluidjes en zachte verlichting, helpt dit je baby op een natuurlijke manier te ontspannen. Leeftijd: vanaf 0 jaar
Lees verder onder de advertentie
2. In elk stadje een ander schatje
Met zoveel verschillende combinaties kan je kind elke dag wel een nieuwe stad bouwen. Stimuleert inzicht, creativiteit en fantasie. Leeftijd: 3+
Lees verder onder de advertentie
3. Veel leuker dan jouw porseleinen stal
Bang dat jouw kind met je porseleinen kerststal aan de haal gaat? Niet nodig; deze speelset met liedjes en lichtjes vindt-ie veel leuker. Leeftijd: 1 tot 5 jaar.
Lees verder onder de advertentie
4. Even oefenen
Deze miniversie van Little People kan jouw kind een handje helpen om de stap naar de basisschool wat makkelijker te maken. Leeftijd: 1 tot 5 jaar.
Lees verder onder de advertentie
5. Let it gooo
De droom voor alle kinderen die gek zijn op Disney, prinsessen, jurken en kroontjes. Leeftijd: 1,5 tot 5 jaar
Lees verder onder de advertentie
6. Voor één dag boer
Boer Jet is altijd druk en kan wel wat hulp gebruiken op de boerderij. Met vrolijke liedjes, kleuren en geluiden. Leeftijd: 1 tot 5 jaar.
7. Druk maar op z’n buik
Je baby kennis laten maken met getallen, kleuren en muziek? Kan allemaal met dit rendier. Druk maar op z’n buik. Leeftijd: vanaf 9 maanden.
8. Stapel om het feest te starten
Of ga voor dit kleurrijke exemplaar met leuke liedjes, lichtjes en zinnen. Stapel de ringen op de nek van de lama of druk op de top om het feest te starten. Leeftijd: vanaf 9 maanden.
9. Voor groot en klein
Ook leuk: deze gezellige egel. De allerkleinsten kunnen de onderdelen op de rug van deze stekelige vriend ronddraaien, omkeren en indrukken. Oudere kinderen duwen het dier vooruit of trekken ‘m achter zich aan – stimuleer je gelijk de motorische vaardigheden mee. Leeftijd: vanaf 9 maanden.
10. Samen dansen
Lui? Nee hoor. Deze luiaard laat je baby dansen met behulp van spannende lichtjes, muziek, liedjes en bewegingen. Leeftijd: vanaf 9 maanden.
Tip: wanneer je de Linkimals aan elkaar koppelt, geven ze een gesynchroniseerde show vol lichtjes en muziek. Zo leert je kind nóg meer bij.
11. Koekje erbij?
Pink omhoog, theeleuten maar. Gezellig en ook nog goed voor de communicatieve vaardigheden, fantasie en creativiteit. Leeftijd: 18 tot 36 maanden.
12. Katjing
Altijd een succes. Met veel kleurrijke munten voor het herkennen en vergelijken van vormen. Leeftijd: 2 tot 6 jaar.
13. Doktertje spelen
Witte jas aan en je kind is in één klap een arts. Ideaal om mee te oefenen als je kind het spannend vindt om naar de dokter te gaan. En goed om te leren samenwerken. Leeftijd: 3 tot 6 jaar.
14. Perfect voor kleine handen
De perfecte maat voor kleine handjes. Bij elk voertuig zit een Little People personage voor nog meer speelmogelijkheden. Leeftijd: 1 tot 5 jaar.
Check deze link voor meer leerzaam speelgoed van fisher-price.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Lara Temme is tekstschrijver en woont samen met haar zoon (7) en dochter (9) in Brabant. Thuis wordt er veel gelachen, geknuffeld, gehuppeld en gezongen. Wel vals, maar daar heeft het gezin zelf weinig last van. Evenals de altijd rommelige zolder.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.