23 hippe Bijbelse namen: tijdloos en vol betekenis

20.10.2024 15:00
moeder bij bamboe wiegje Foto: Getty images

Bijbelse namen zijn al eeuwenlang populair, maar maken nu weer helemaal een comeback nu korte namen ook erg in zijn. Wat dacht je van Eli, Abel of Selah? Deze namen hebben niet alleen een rijke geschiedenis, maar hebben vaak ook een prachtige betekenis. Dit zijn de 20 populairste Bijbelse namen van het moment.

Dit zijn de 23 meest hippe Bijbelse namen van het moment

1. Noah

Betekenis: Rust, troost
Noah is een van de populairste namen in Nederland en is zowel stoer als tijdloos. In de Bijbel bouwde Noach de ark en redde hij vele dieren van de zondvloed.

2. Elijah

Betekenis: Mijn God is Jahweh
Elijah (of Elia in het Nederlands) was een profeet in het Oude Testament die wonderen verrichtte. Het is een krachtige naam die steeds populairder wordt.

3. Levi

Betekenis: Aangehecht
Levi was de naam van een van de twaalf zonen van Jakob, en de stam van Levi speelde een belangrijke rol in het priesterlijke werk van Israël. De naam is kort, sterk en modern.

4. Sarah

Betekenis: Vorstin
Sarah is een tijdloze naam die al jaren in de top van populaire meisjesnamen staat. In de Bijbel was Sarah de vrouw van Abraham en moeder van Isaak.

5. Isaac

Betekenis: Hij zal lachen
Isaac is een vrolijke naam met een positieve betekenis. In de Bijbel was Isaak de zoon van Abraham en Sarah, en zijn geboorte was een wonder.

6. Eli

Betekenis: Verheven
Eli is een korte en krachtige naam die steeds vaker wordt gekozen. Hij was een priester en rechter in de Bijbel, en de naam past goed in de huidige trend van korte namen.

7. Eva

Betekenis: Leven
Eva is een klassieke naam en de eerste vrouw in de Bijbel. De naam blijft populair vanwege zijn eenvoud en mooie betekenis.

8. Lucas

Betekenis: Lichtgevend
Lucas is een van de vier evangelisten in het Nieuwe Testament en betekent “licht” of “stralend”. Het is een vriendelijke, moderne naam die internationaal goed te gebruiken is.

9. Simon

Betekenis: Hij die hoort
Simon was een van de twaalf apostelen van Jezus en wordt gezien als een belangrijke leider in het Nieuwe Testament. De naam heeft een klassieke klank, maar voelt nog steeds fris en eigentijds aan.

10. Mara

Betekenis: Bitter
Hoewel Mara in de Bijbel wordt geassocieerd met bitterheid, is het een krachtige en eenvoudige naam die steeds vaker opduikt. Het heeft een mysterieuze en elegante uitstraling.

11. Benjamin

Betekenis: Zoon van mijn rechterhand
Benjamin was de jongste zoon van Jakob en Rachel. De naam is klassiek, maar met een frisse en speelse klank die veel ouders aanspreekt.

12. Rebecca

Betekenis: Vervulling
Rebecca was de vrouw van Isaak en staat bekend om haar schoonheid en wijsheid. De naam is traditioneel, maar klinkt nog altijd hip en elegant.

13. Rafael

Betekenis: God heeft genezen
Rafael is een aartsengel in de Bijbel en wordt vaak geassocieerd met bescherming en genezing. Het is een krachtige, elegante naam die steeds meer aan populariteit wint.

14. Hannah

Betekenis: Genade
Hannah is een zachte en tijdloze naam die “genade” betekent. In de Bijbel was Hannah de moeder van Samuel, en haar verhaal staat symbool voor hoop en vertrouwen.

15. Elias

Betekenis: Mijn God is Jahweh
Elias is een variant van Elijah, en heeft net als zijn tegenhanger een sterke en spirituele betekenis. De naam klinkt internationaal en is steeds meer in opkomst.

16. Abel

Betekenis: Adem of Vergankelijk
Abel was de tweede zoon van Adam en Eva. Het is een korte, krachtige naam die zowel modern als klassiek klinkt.

17. Miriam

Betekenis: Bitter
Miriam was de zus van Mozes en wordt in de Bijbel gezien als een sterke, beschermende vrouw. De naam heeft een klassieke charme met een moderne twist.

18. Samuel

Betekenis: Gehoord door God
Samuel was een belangrijke profeet en rechter in de Bijbel. De naam klinkt modern en vriendelijk, met een diep spirituele betekenis.

19. Jonas

Betekenis: Duif
Jonas, of Jona, is bekend uit het verhaal van de profeet die door een grote vis werd opgeslokt. De naam heeft een frisse en speelse klank, ideaal voor ouders die op zoek zijn naar iets unieks.

20. Matthias

Betekenis: Geschenk van God
Matthias is een variant van Mattheus, een van de twaalf apostelen. De naam klinkt klassiek, maar wordt steeds populairder onder moderne ouders vanwege de zachte klank en betekenis.

21. Lois

Betekenis: Gewenst, aangenaam
Lois komt voor in het Nieuwe Testament en was de grootmoeder van Timoteüs. Deze korte, zachte naam wint aan populariteit vanwege zijn eenvoud en warme betekenis.

22. Selah

Betekenis: Pauze, rustmoment
Selah komt meerdere keren voor in de Psalmen en wordt vaak geïnterpreteerd als een pauze of rust in muziek. De naam heeft een serene en bijzondere klank, perfect voor ouders die iets unieks zoeken.

23. Hannah

Betekenis: Genade
Hannah is een zachte en tijdloze naam die “genade” betekent. In de Bijbel was Hannah de moeder van Samuel, en haar verhaal staat symbool voor hoop en vertrouwen.

Bijbelse namen bieden een mooie mix van historie, spirituele betekenis en moderne trends. Of je nu op zoek bent naar een stoere naam voor je zoon of een betekenisvolle naam voor je dochter, deze lijst biedt volop inspiratie voor hippe, tijdloze opties met een diepere betekenis. Heb jij je favoriet al gevonden?

Lees ook: deze babynamen zijn verboden in Nederland

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.