Of je nou fit wil blijven tijdens je zwangerschap of je wilt voorbereiden op de bevalling, er zijn allerlei redenen om een zwangerschapscursus te volgen. Van yoga tot zwangerschapsgym: hier kun je zoal uit kiezen.
Lees verder onder de advertentie
ZwangerFit
Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut en is bedoeld voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Je werkt aan je ademhaling, conditie, kracht, coördinatie, stabilisatie en je bekkenbodem. In de meeste gevallen kun je je vanaf de zestiende week van je zwangerschap opgeven.
Lees verder onder de advertentie
Zwangerschapsyoga
Met deze cursus begin je meestal al iets eerder: vanaf de twaalfde week. Door verschillende oefeningen en ademhalingstechnieken leer je je houding te versterken én je leert hoe je weeën zo goed mogelijk kunt opvangen – voor zover dat mogelijk is.
Eén van de bekendste cursussen, waar je vooral wordt voorbereid op de bevalling. Je krijgt oefeningen om je weeën op te vangen, leert hoe je het beste kunt persen en doet oefeningen om de spieren in je buik en bekken soepel te houden. Wanneer je eraan begint? Rond de 25e week van je zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
Zwangerschapshaptonomie
Deze cursus doe je samen met je partner en is erop gericht om contact te maken met de baby in de buik. Je krijgt ademhalingstechnieken, leert weeën op te vangen en je partner leert hoe hij je hierin kan ondersteunen – voelt hij of zij zich ook nog een beetje betrokken.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.