Struikel je om de haverklap over rondslingerende dino’s en blokkendozen? Tijd om de hoeveelheid speelgoed in je huis drastisch te verminderen. En dat doe je zo.
Lees verder onder de advertentie
1. Opgeruimd staat netjes
Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten – en de meeste zijn ook nog eens stylish verantwoord voor in huis. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan categoriseer je het speelgoed per bak en plak je er stickers op. Denk in thema’s, zoals bouwsels, knutsels en poppen. Dat is niet alleen handig bij het terugvinden van het speelgoed, maar ook bij het opruimen. Extra tip: zet een van die dozen af en toe op zolder en wissel ze om de paar maanden. Omdat je kind er minder vaak mee speelt, blijft het speelgoed langer ‘nieuw’ én interessant.
Lees verder onder de advertentie
2. Wedstrijdje opruimen
De speelgoedbende in huis opruimen is geen pretje, zeker niet na een drukke dag. Maar het wordt al een stuk leuker als je er een wedstrijdje van maakt samen met je kind. Verdeel de rondslingerende spullen onderling, zet je stopwatch aan en kijk wie er als eerste klaar is. Zo gepiept.
Lees verder onder de advertentie
3. Ruilen zonder huilen
Zul je net zien: koop je de allernieuwste pop voor je dochter, is het buurmeisje net uitgekeken op precies zo’n zelfde exemplaar. Prima reden om speelgoed te ruilen, want zo kom jij meteen van het speelgoed af waar je kind al weken niet meer naar omkijkt. Heb je oudere kinderen? Laat ze wat vrienden uitnodigen, sla een paar zakken chips en flessen limonade in en organiseer een ruilbeurs.
Lees verder onder de advertentie
4. Meegroeispeelgoed
Het werkt zo: je koopt een stuk speelgoed op het moment dat je kindje een dreumes is. Het speelgoed bevat meerdere speelniveaus. Elk niveau bevat verschillende geluidjes, liedjes, melodietjes en zinnetjes die op dat moment het best aansluiten bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Zodat het ook leuk blijft als je kind ouder wordt. Het concept is bedacht door Fisher-Price, dat meegroeispeelgoed in alle soorten en maten heeft. Neem Dek-Je-Tafeltje, een spel dat kinderen op een leuke manier van alles leert over tafelmanieren, en waarmee ze meteen in eigen tempo leren ontdekken, tellen, sorteren en delen. Het spel heeft verschillende geluiden, liedjes en zinnen die aansluiten op een bepaalde leeftijd.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.