Op vliegreis gaan met een (of meerdere) kleine kinderen kan een flinke uitdaging zijn. Je goed voorbereiden is het halve werk, dus zorg dat je je handbagage vol stopt met vermaak. Welke items onmisbaar zijn? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
1. tablet
Een tablet is onmisbaar als je met kinderen in het vliegtuig stapt. Een telefoon is natuurlijk een goede vervanger, maar zo’n groot scherm is toch net even fijner. Zorg dat de batterij helemaal opgeladen is én dat je een oplader bij je hebt. Tips: download van tevoren nieuwe apps om te ontdekken voor je kleintje, zet leuke video’s klaar en neem een koptelefoon mee zodat ze ongestoord dezelfde filmpjes op repeat kunnen kijken zonder dat je buurtjes er gek van worden.
Lees verder onder de advertentie
2. knutselspullen
En dan natuurlijk niet potjes glitters, klei en je hele pakket om gipsbeeldjes te maken, maar de simpele dingen die op het uitklaptafeltje van je vliegtuigstoel passen. Denk aan kleur- en stickerboeken, potloden of vouwpapiertjes. Ook leuk: laat je kindje iets knutselen of tekenen voor de stewardess, de pilote of die lieve meneer op de rij voor jullie.
Lees verder onder de advertentie
3. (voor)leesboekjes
Neem bijvoorbeeld een boekje mee met vakantieverhalen, om alvast in de stemming te komen. Leest je kind al zelf? Zorg dan dat je het nieuwste deel van die ene superleuke serie bij je hebt en je hebt de hele vlucht geen kind meer aan ze! Ook leuk: puzzelboekjes. Die heb je voor elke leeftijd: leuk en uitdagend!
Lees verder onder de advertentie
4. reisspelletjes
Van veel favoriete spellen zijn ook reisversies te koop. Perfect voor in het vliegtuig én op je vakantiebestemming zelf. Ook kaartspelletjes zijn natuurlijk ideaal om mee te nemen. Daag elkaar uit of maak er een heel toernooi van door af en toe van stoel te wisselen, dan heb je uren plezier.
Lees verder onder de advertentie
5. raamstickers
Zet je kind in de stoel aan het raampje en neem raamstickers mee (let wel op dat de stickers makkelijk te verwijderen zijn). Zo kunnen ze een eigen wereld creëren met de wolken op de achtergrond. Prachtig toch?
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.