Een beker aanmaaksiroop gaat er goed in, maar geef je je kind water, dan wil-ie het niet. Wat dan? Bekijk deze tips.
Lees verder onder de advertentie
Bouw langzaam af
Is je kind verknocht aan limonadesiroop? Dan kun je hier stap voor stap steeds meer water en steeds minder siroop aan toevoegen. Op deze manier laat je hem of haar langzaam wennen aan de smaak van water.
Neem altijd een flesje water mee
Of je nu naar de speeltuin, naar school of gewoon een blokje om gaat met je kind: neem altijd een fles water mee en laat de zoete pakjes thuis. Zo heeft je kind als-ie dorst heeft geen andere, verleidelijkere keuze.
Moedig je kind aan
De vlag hoeft natuurlijk niet uit als je peuter een slokje water drinkt, maar het is wel goed om aan te moedigen om gedurende de dag regelmatig een slokje aan te bieden.
Van gekleurde rietjes tot (voor oudere kinderen) ijsklontjes met bevroren fruit: je kunt water op allerlei verschillende manieren serveren. Vaak geldt voor kinderen: hoe kleurrijker, hoe beter.
Maak fruitwater
Oké, ’n beetje valsspelen misschien, maar ongezond is het niet. Door wat sinaasappel, munt, komkommer of limoen aan water toe te voegen, krijgt het net wat meer smaak. Grote kans dat je kind het dan wél opdrinkt.
Geef het goede voorbeeld
Misschien nog wel het belangrijkste. Want hoewel cola af en toe heerlijk kan zijn, is de kans groot dat je kind vervolgens ook zo’n glas met zoete prik wil. Neem gewoon groot een glas water – net zo lekker en nog beter ook.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.