Een beker aanmaaksiroop gaat er goed in, maar geef je je kind water, dan wil-ie het niet. Wat dan? Bekijk deze tips.
Lees verder onder de advertentie
Bouw langzaam af
Is je kind verknocht aan limonadesiroop? Dan kun je hier stap voor stap steeds meer water en steeds minder siroop aan toevoegen. Op deze manier laat je hem of haar langzaam wennen aan de smaak van water.
Lees verder onder de advertentie
Neem altijd een flesje water mee
Of je nu naar de speeltuin, naar school of gewoon een blokje om gaat met je kind: neem altijd een fles water mee en laat de zoete pakjes thuis. Zo heeft je kind als-ie dorst heeft geen andere, verleidelijkere keuze.
Lees verder onder de advertentie
Moedig je kind aan
De vlag hoeft natuurlijk niet uit als je peuter een slokje water drinkt, maar het is wel goed om aan te moedigen om gedurende de dag regelmatig een slokje aan te bieden.
Van gekleurde rietjes tot (voor oudere kinderen) ijsklontjes met bevroren fruit: je kunt water op allerlei verschillende manieren serveren. Vaak geldt voor kinderen: hoe kleurrijker, hoe beter.
Lees verder onder de advertentie
Maak fruitwater
Oké, ’n beetje valsspelen misschien, maar ongezond is het niet. Door wat sinaasappel, munt, komkommer of limoen aan water toe te voegen, krijgt het net wat meer smaak. Grote kans dat je kind het dan wél opdrinkt.
Lees verder onder de advertentie
Geef het goede voorbeeld
Misschien nog wel het belangrijkste. Want hoewel cola af en toe heerlijk kan zijn, is de kans groot dat je kind vervolgens ook zo’n glas met zoete prik wil. Neem gewoon groot een glas water – net zo lekker en nog beter ook.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Wie jarig is, trakteert! Als moeder wil je natuurlijk iets leuks bedenken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Dat dacht ook Bibi Breijman, die voor de verjaardag van dochter Teddy een lekkere en supersnelle traktatie in elkaar flanste.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.