Wat doe je als het warm is en je geen zin hebt om de hort op te gaan? Simpel: leuke waterspelletjes in de tuin of op de stoep. Wij zetten de leukste waterspelletjes op een rij.
Lees verder onder de advertentie
1. Ping Pong
Een glas, pingpongballetje en een waterpistool: meer heb je niet nodig voor een uurtje plezier. Dit spel wordt gespeeld in teams van twee.
Zet de kinderen twee meter uit elkaar: de één houdt een glas vast met een pingpongballetje erin. De ander spuit met z’n waterpistool water in het glas. Des te meer water, des te hoger het balletje – en op een gegeven moment valt die uit het glas. Bij welk team lukt dit het eerste?
Lees verder onder de advertentie
2. Schilderen
Is je kind goed in tekenen? Laat ‘m dan lekker z’n gang gaan met een kwast en een emmer water. Heb je niet genoeg tegels in de tuin, dan kan hij z’n zelfportret natuurlijk gewoon op de stoep maken voor het huis.
3. Ballonwerpen
Vul een aantal ballonnen met water. Pak een doos stoepkrijt erbij en teken een startlijn en een aantal cirkels op je tuintegels of voor de voordeur. Maak ze in verschillende groottes en zorg er ook voor dat de afstanden ertussen variëren.
Zet een waarde in de cirkels: de kleine zijn meer waard, net als de cirkels die het verst weg liggen. Daarna gooit ieder kind een aantal waterballonnen. Degene die opgeteld de hoogste score heeft, is de winnaar.
Lees verder onder de advertentie
4. Waterdans
Een variant op de stoelendans: zet een aantal emmers met water in een kring met voldoende ruimte ertussen. Zet een leuk muziekje aan (niet te hard, zodat je de buurt te vriend houdt) en laat de kinderen dansen rond de kring.
Als de muziek stopt, gaan de kinderen zo snel mogelijk zitten op één van de emmers. Degene die droog is, valt af. Bij elke ronde haal je een emmer weg en wie het laatst overblijft, wint. Enne… we zeggen het toch maar even; dit spelletje doe je natuurlijk met je zwembroek aan.
Ken je dat oer-Hollandse spelletje, waarbij je moet rennen met een ei op een lepel? De soeplepelrace lijkt daarop.
Verdeel een klein groepje kinderen in twee teams en zet bij de startlijn een volle emmer en aan het einde bij de finish een lege emmer. Laat ieder team met een grote soeplepel het water van de ene naar de andere emmer lopen. Voor een extra moeilijkheidsgraad zorg je voor wat leuke obstakels onderweg. Zelf hou je de stopwatch in de gaten – wie lukt het om als eerste al het water te transporteren?
Lees verder onder de advertentie
6. Waterproeverij
Hoezo, water smaakt altijd hetzelfde? Niet als je er lekkere vruchten of kruiden aan toevoegt.
Vul een aantal kannen met water en vul iedere kan met in stukjes gesneden aardbei, citroen, komkommer en munt. Laat de kinderen geblinddoekt aan de tuintafel proeven: wat zit er in het water? Voor de extra glibber… eh, funfactor doe je het met gevulde ijsblokjes.
Lees verder onder de advertentie
7. Waterpinata
Voor wie het originele spelletje niet kent: in Mexico is het traditie om een felgekleurd figuur te vullen met snoep of cadeautjes en die op te hangen. Kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan – lukt het om de figuur te breken, dan staan ze onder een stortregen van snoep.
Hetzelfde kun je natuurlijk doen met water (en zwemkleding…) Om te voorkomen dat je eerst uren bezig bent om een figuur te knutselen, gebruik je gewoon een vuilniszak. Vul die met ongeveer twee liter water en hang ‘m op in je tuin. Blinddoek je kind en de (natte) pret kan beginnen.
Bron: Wow! Opvoedcoaching
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Groep 8 kamp. Voor veel kinderen het hoogtepunt van hun basisschooltijd, maar voor Mariska en haar dochter was het iets waar ze enorm tegenop zagen. Haar dochter mocht namelijk geen contact hebben met het thuisfront.