Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je tot op de minuut kon uitkienen wanneer je gaat bevallen, maar helaas: normaal gesproken is het afwachten. Toch kunnen onderstaande tekenen hét bewijs zijn dat het niet lang meer zal duren.
Lees verder onder de advertentie
1. Je baby daalt in
Een paar weken voor de bevalling gaat je baby een stuk lager liggen richting je bekken. Fijn natuurlijk, omdat het ‘zo hoort’, alleen hierdoor kun je wel meer gaan waggelen en moet je vaak nóg meer naar de wc. Het voordeel is wel: je kunt beter ademhalen omdat de baby verder van je longen zit.
Lees verder onder de advertentie
2. Je kunt een slijmprop verliezen
De slijmprop is te herkennen als roze, dikke afscheiding en voorkomt dat er bacteriën de baarmoeder bereiken. Hij kan er in een keer uitkomen of in kleine beetjes, maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet door hebt. Het kan helemaal geen kwaad, maar wel is dit vaak een goede aanwijzing dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten.
Lees verder onder de advertentie
3. Je kunt last krijgen van kramp
Oké, dit is misschien niet de meest betrouwbare aanwijzing (veel vrouwen hebben immers gedurende de hele zwangerschap weleens krampjes), maar toch blijkt dat je er vlak voor de bevalling meer last van krijgt. De reden? Je spieren en gewrichten zijn zich aan het voorbereiden op de bevalling en gaan nu verschuiven en oprekken.
Ook in het tweede trimester kun je last krijgen van harde buiken, maar meestal wordt dit in het laatste trimester nog een tikje erger. Dit zelfde geldt voor voorweeën: nog niet ‘het echte werk’, maar je baarmoeder maakt zich wel alvast klaar voor de bevalling.
Lees verder onder de advertentie
5. Je kunt last hebben van diarree
Lang niet iedereen heeft hier last van, maar dat maakt ’t niet minder vervelend. Heb je het wel, je hormoonhuishouding is de schuldige. Deze verandert en dat heeft ook zo z’n effect op je darmen.
Lees verder onder de advertentie
6. Je kunt nesteldrang krijgen
Nesteldrang is een opruim-, schoonmaak- én koopwoede die veel vrouwen in de tweede helft van hun zwangerschap ervaren, met een piek in het derde trimester. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het door bepaalde hormonen komt, maar bewijs om welke hormonen het gaat, is nog niet gevonden. Veel mensen houden het daarom gewoon op het oerinstinct.
7. Je huisdier kan zich anders gaan gedragen
Is je hond niet meer van je af te slaan? Of gedraagt je kat zich ineens wel heel vreemd? Dit kán een teken zijn dat de baby eraan zit te komen – wetenschappers beweren namelijk dat dieren dit feilloos aanvoelen.
8. Je vliezen kunnen breken
Hoewel romantische films vaak anders doen geloven, breken bij lang niet elke vrouw de vliezen. gebeurt het bij jou wel uit zichzelf? Alleen maar fijn, want dan weet je dat de weeën binnen 24 uur op gang moeten komen. Gebeurt dit niet, dan wordt de bevalling in het ziekenhuis ingeleid.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.Kind beschermenSoms voel ik mij echt […]
Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Nicole (30) vindt het belangrijk om bewust te consumeren, […]
Actrice en influencer Gaby Blaaser vertelt in de nieuwste aflevering van 30 Minuten Rauw over het ziekteproces van haar moeder, die in het voorjaar van 2024 overleed aan vulvakanker. Met radio-dj Ruud de Wild praat ze over de stilte en schaamte rondom de ziekte en de noodzaak van zelfonderzoek.
Het wordt al een tijdje geroepen, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren: (bijna) gratis kinderopvang voor werkende ouders. Dat maakte het kabinet gisteren bekend.
Puberzoons, je kunt er vaak een boek over schrijven. Wat ze hebben uitgehaald hoor je natuurlijk pas achteraf. Of helemaal niet. Of midden in de nacht, zoals Paula. Die stond opeen op de spoedeisende hulp.