Na een paar weken non-stop thuiszitten, snappen we dat je even niet meer weet hoe je jezelf of je kind moet vermaken. Daarom een paar originele tips om het weekend door te komen.
Lees verder onder de advertentie
Virtuele tours door musea
Nu alle musea dicht zijn, worden massaal virtuele tours aangeboden – loop je gewoon een rondje door het museum vanuit je luie stoel. Bekijk bijvoorbeeld verschillende tentoonstellingen in het Louvre, het National Museum of Natural History, The British Museum of ons eigen Van Gogh Museum. Vindt je kind vast ook geweldig.
Lees verder onder de advertentie
Ga op berenjacht
Na België en Australië is er ook een Nederlandse versie van de zogenoemde Berenjacht ontstaan: een geweldig initiatief om kinderen te vermaken buiten. Het idee is simpel. Iedereen die het leuk vindt, kan een beer of andere knuffel voor het raam zetten en zich via Google Maps aanmelden als deelnemer. Kinderen die naar buiten willen, kunnen vervolgens op berenjacht.
Lees verder onder de advertentie
Doe mee aan de Stoepkrijtchallenge
Via de #stoepkrijtchallenge worden jong en oud opgeroepen om een stoepkrijttekening voor mensen in de buurt te maken. Niet alleen voor ouderen en kwetsbaren, maar ook voor buurtbewoners die alleen wonen en niet het huis uit kunnen. Benieuwd hoe het precies werkt? Hier lees je er meer over.
Omdat theaters en concertzalen dicht zijn, slaan verschillende zangers, acteurs en cabaretiers de handen ineen en organiseren de komende weken dagelijks online optredens. Van Charly Luske en Hadewych Minis tot Shirma Rouse: ze dragen hier allemaal hun steentje bij.
Lees verder onder de advertentie
ThuisPubQuiz
Kinderen op bed? Luister dan de ThuisPubQuiz podcast: de pubquiz voor in de kroeg, maar dan thuis. Met zes rondes van tien vragen die je gewoon in je woonkamer of met je vrienden online (via Zoom) kunt spelen.
Luister de Kek Mama Podcast
Heb je in de avonduren niet zo’n zin in een drukke bedoening, luister dan de eerste twee afleveringen van de Kek Mama Podcast. Onder het motto ‘Mama doet ook maar wat’ bespreekt de redactie elke twee weken van alles rondom het moederschap. Aflevering 1: ontaarde moeders, aflevering 2: hoe doen ze het eigenlijk?
Maak een bloemenboodschap
Een bloemetje langsbrengen gaat nu wat lastiger, maar een bloemenboodschap achterlaten juist wel. Mooiwatbloemendoen.nl is daar alvast mee begonnen. Met gigantische bloemenfiguren laten ze aan de wereld zien dat bloemen er altijd voor ons zijn, of je ze nu in huis kunt halen of niet. Zo’n grote boodschap als op deze foto is wat ambiteus en past nou niet bepaald in je achtertuin, maar een kleinere versie is zeker het proberen waard – op de stoep, het plein of gewoon in huis.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.