Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Wordt het ineens wel heel onhandig sturen met een steeds zwaarder wordend kind voorop? Misschien is het dan wel tijd voor een achterzitje.
Maar dan is het wel fijn als je weet waar je zoal rekening mee moet houden.
Een voorzitje is vooral geschikt voor de jongere kinderen van 9 tot 15 kg: tussen de negen maanden en drie jaar, ongeveer. Vervolgens stap je over op het achterzitje, waar je twee verschillende soorten van hebt.
Deze informatie vind je vaak terug in de handleiding. Is je kind zwaarder dan 22 kilo? Dan wordt het tijd voor het kind om zelf te gaan fietsen. Er zijn nog wel fietstoeltjes te koop voor kinderen die zwaarder zijn (zelfs tot 35 kilo), maar op de meeste bagagedragers mag je niet meer dan 25 kilo zetten.
Lees ook
Verliefd op een schoolpleinvader: ‘Fietsend naar de speeltuin leken we wel een gezin’ >
Bij de aanschaf van een achterzitje is het belangrijk dat de voeten van je kind vastgezet kunnen worden. Ook een stevige (hoge) leuning en harnasgordel zijn een must. Tip: neem je fiets mee zodra je een stoeltje koopt. Zo kun je zien of het stoeltje naar keuze ook echt op jouw fiets past. Oh, en om te voorkomen dat kindervingers worden afgekneld door de zadelveer: koop er ook gelijk een zadelveerbeschermer bij.
Verder goed om rekening mee te houden:
Bron: Consumentenbond