De paden op, de lanen in: van 20 tot en met 24 mei vindt de Week van de Avondvierdaagse 2019 plaats. Op veel basisscholen wandelen kinderen fanatiek vier avonden lang. Hoe bereid je je kind het beste voor en welke afstanden zijn er?
Lees verder onder de advertentie
De meeste basisscholen doen mee aan de avondvierdaagse. Een school kan zelf bepalen op welke dagen er wordt gelopen. Het evenement hoeft niet per se plaats te vinden in de Week van de Avondvierdaagse, sommige scholen wandelen ook later.
Lees verder onder de advertentie
Afstanden
Meestal is er keuze uit drie verschillende afstanden: 5, 10 of 15 kilometer. In sommige plaatsen is er voor de allerkleinsten nog een miniroute van 1 of 2 kilometer. De routes lopen altijd door het dorp of de stad en onderweg wordt natuurlijk vrolijk met z’n allen gezongen. Bij elke wandeling ontvangt een kind een stempel bij de stempelpost.
Heb je alle vier de avonden uitgelopen en kom je over de eindstreep? Dan wacht je natuurlijk een mooie medaille en ontvang je vaak wat lekkers van opa, oma of andere familieleden die zijn komen kijken.
Hoe bereid je je kind zo goed mogelijk voor op de te lopen afstanden? Een aantal tips:
zorg voor goede schoenen met een stevige zool, die goed ingelopen zijn
laat je kind niet met een volle maag lopen, maar geef hem ruim een uur van tevoren een voedzame (koolhydraatrijke) maaltijd zoals pasta
zorg voor goede sokken die vocht opnemen, om blaren zoveel mogelijk te voorkomen
wil je je kind een snack meegeven voor onderweg? Kies dan voor iets gezonds, zoals een stuk fruit
kleed je kind niet te koud, maar ook niet te warm aan – door het lopen krijgt hij het vanzelf warm. Geef tegen de regen een poncho mee
Oh jee, een blaar
Krijgt je kind last van blaren? Dat is vervelend, zeker op één van de eerste avonden. Een blaarpleister voorkomt dat de huid opengaat en dat je kind moeite heeft met lopen. Maak de huid rondom de blaar voorzichtig schoon met water en zeep. Goed droogdeppen en daarna een pleister erop plakken die de hele blaar bedekt.
Lees verder onder de advertentie
Welke scholen doen mee?
De meeste kinderen lopen de avondvierdaagse met hun school, maar niet alle scholen doen mee aan dit evenement. Check hier of de school van jouw kind deelneemt (let op, niet alle scholen staan in dit overzicht).
Kan je kind niet meelopen met zijn school? Dan kun je je kind individueel opgeven bij een organisatie in de buurt.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.