Voor jou vast niets nieuws, maar het krijgen van een kind is financieel geen appelepap. Babyspullen huren in plaats van ze nieuw te kopen, kan dan een mooi alternatief zijn. Veel voordeliger én hartstikke duurzaam.
Lees verder onder de advertentie
Een kinderwagen, wieg, kleding, draagdoek bakfiets en zelfs een kolfapparaat: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur. Handig, helemaal als je je bedenkt dat je kind waarschijnlijk maar zes maanden in z’n babybedje ligt en na een jaar of twee toch echt wel uit die peperdure kinderwagen is gegroeid. Je bespaart hierdoor al snel honderden (misschien wel duizenden) euro’s. Ook voorkom je verspilling – iets waar tegenwoordig steeds meer bij wordt stilgestaan.
Maar hoe werkt dat eigenlijk, babyspullen huren? Heel simpel. Zoek via Google op ‘huren kinderwagen [woonplaats]’ en je ziet in één rits alle opties onder elkaar. Veel winkels werken online ( zoals cribster.nl, tinylibrary.nl en babyproductenleasen.nl) en versturen de items via de post, maar er zijn ook fysieke winkels als je het product liever in je handen hebt. Je betaalt alleen voor het aantal maanden dat je de producten gebruikt en is je kind eruit gegroeid, dan stuur je ze terug. Vervolgens wordt de uitzet gereinigd en gecheckt voordat het naar de volgende baby gaat.
Goed om te weten: als het product bevalt, kun je ‘m alsnog overnemen. Je betaalt dan de retail-prijs min de reeds betaalde termijnen.
Lees verder onder de advertentie
Schade
Van gebruikerssporen na afloop maken de winkels geen probleem – slijtage hoort er immers bij – maar bij onherstelbare schade wordt er vaak een afgesproken bedrag in rekening gebracht: meestal een maximaal bedrag van 75 procent van de winkelwaarde, minus het lease-bedrag dat je al hebt betaald.
Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Soms krijg je een Tikkie waar je even van moet knipperen. Niet vanwege het bedrag, maar vanwege de brutaliteit. Van 2,75 euro voor een kopje thee tot de benzinekosten van een lift die je niet wilde — dit zijn de Tikkies die je niet zag aankomen.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.