Gewone luiers zuigen zich vol met water en worden hierdoor loeizwaar: niet geschikt om mee te zwemmen, dus. Gelukkig kan je kind met een zwemluier wél zorgeloos het water in. Maar welke soorten zijn er? En welke past het beste bij jouw baby? Kek Mama zocht het uit.
Lees verder onder de advertentie
Waarom een zwemluier?
Zwemluiers nemen weinig urine op, maar houden ontlasting wel tegen zodat die niet in het zwembad komt. Fijn natuurlijk (een luier die zich volzuigt met water en zwaar wordt kan immers gevaarlijk zijn), maar het is wel het beste om ‘m pas om te doen in het zwembad. Vervolgens vervang je de zwemluier na het zwemmen weer voor een gewoon exemplaar.
Je hebt twee soorten zwemluiers: een wasbare en een wegwerpvariant. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij:
Wasbare zwemluier
Beter voor het milieu
Voordeliger dan een wegwerpluier (als je vaak zwemt)
Verkrijgbaar in leuke printjes
Je moet de ontlasting er zelf uitwassen
Je kind kan er snel uitgroeien, tenzij je een verstelbaar model koopt
Wegwerpzwemluier
Je gooit ‘m na gebruik gelijk weg
Je hoeft geen ontlasting uit te wassen
Je kunt er gemakkelijk een zwempakje of zwembroekje overheen doen
Het is relatief duur in gebruik als je vaak zwemt
Slechter voor het milieu
Waar zijn ze te koop?
Waar ze normale luiers hebben, verkopen ze vaak ook zwemluiers: in de supermarkt, bijvoorbeeld. Of bij de drogist. Ook online zijn ze makkelijk te verkrijgen (Google maar eens op ‘zwemluiers’ en: voilà).
Lees verder onder de advertentie
Goed om te weten: een pak luiers (twaalf stuks) kost meestal tussen de 6 en de 8 euro en een enkele wasbare luier gemiddeld 11 euro.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”