Gewone luiers zuigen zich vol met water en worden hierdoor loeizwaar: niet geschikt om mee te zwemmen, dus. Gelukkig kan je kind met een zwemluier wél zorgeloos het water in. Maar welke soorten zijn er? En welke past het beste bij jouw baby? Kek Mama zocht het uit.
Lees verder onder de advertentie
Waarom een zwemluier?
Zwemluiers nemen weinig urine op, maar houden ontlasting wel tegen zodat die niet in het zwembad komt. Fijn natuurlijk (een luier die zich volzuigt met water en zwaar wordt kan immers gevaarlijk zijn), maar het is wel het beste om ‘m pas om te doen in het zwembad. Vervolgens vervang je de zwemluier na het zwemmen weer voor een gewoon exemplaar.
Je hebt twee soorten zwemluiers: een wasbare en een wegwerpvariant. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij:
Wasbare zwemluier
Beter voor het milieu
Voordeliger dan een wegwerpluier (als je vaak zwemt)
Verkrijgbaar in leuke printjes
Je moet de ontlasting er zelf uitwassen
Je kind kan er snel uitgroeien, tenzij je een verstelbaar model koopt
Wegwerpzwemluier
Je gooit ‘m na gebruik gelijk weg
Je hoeft geen ontlasting uit te wassen
Je kunt er gemakkelijk een zwempakje of zwembroekje overheen doen
Het is relatief duur in gebruik als je vaak zwemt
Slechter voor het milieu
Waar zijn ze te koop?
Waar ze normale luiers hebben, verkopen ze vaak ook zwemluiers: in de supermarkt, bijvoorbeeld. Of bij de drogist. Ook online zijn ze makkelijk te verkrijgen (Google maar eens op ‘zwemluiers’ en: voilà).
Lees verder onder de advertentie
Goed om te weten: een pak luiers (twaalf stuks) kost meestal tussen de 6 en de 8 euro en een enkele wasbare luier gemiddeld 11 euro.
Een kinderwens hebben is een verlangen dat diep van binnen kan branden. Maar wat als jouw wens zó groot is, dat je een grens overschrijdt? Anna (28) deelt haar verhaal over een beslissing die haar leven voorgoed veranderde – en waar ze nog steeds mee worstelt.
We hoeven het jullie niet te vertellen, maar het leven met kinderen is duur. En het wordt alleen nog maar duurder, want de vaste lasten gaan ook in 2025 weer flink omhoog.
Of je nu uit een warm nest komt of niet, je neemt altijd wel iets mee uit z’n jeugd waar je later mee worstelt. Wil je dat soort patronen doorbreken, misschien omdat je nu zelf een gezin hebt, dan is een familieopstelling geen slecht idee.
Als je de vieze was in de droger doet of tandpasta op je gezicht smeert, betekent dat niet dat je langzaam gek aan het worden bent. Het betekent dat je honderdduizend ballen tegelijk in de lucht houdt. Mag het dan alsjeblieft een keertje misgaan, ja?
Bella en Martin zijn hartstikke verliefd, maar toch komt seksen er nauwelijks van. Is het niet de baby die huilt, dan is het wel een ander kind dat het vuurtje weer weet te doven.